Reklama

Iannone uvažuje o comebacku

Trest za doping vyprší italskému jezdci 16. prosince 2023 a Andrea Iannone plánuje po odpykání trestu závodní comeback. Nejraději by ex-pilot MotoGP závodil v MS-Superbike.

Ačkoliv stále trvá Andrea Iannone - 16. prosince 2023 mu bude 34 let - na své nevině s tím, že neví jak se mu do těla dostala zakázaná látka Drostanolon, tedy anabolický steroid, tak jeho právníci nedokázali přesvědčit soudce u mezinárodního sportovního dvoru o jeho nevině.

Andrea Iannone dostal čtyřletý trest, který se zároveň v jeho případě stal také zákazem povolání.

Po čtyřleté závodní přestávce je ovšem návrat do «premier class» ve 34 letech absolutně nereálný. Iannone má velmi dobré vztahy s továrnou Aprilia. A tak se nabízí nyní 32-letému pilotovi závodění se strojem Aprilia RSV4.

Je zde ale jeden problém: Aktuálně nemá pro MS-Superbike odpovídající motocykl (RSV4 má objem 1078 ccm). A tak může Iannone závodit pouze v CIV-Superbike, kde je povolen objem 1100 ccm.

Těžko se dá totiž předpokládat, že by «dopingovému hříšníku» nabídla svůj motocykl nějaká jiná značka ze šampionátu WorldSBK a chtěla s ním dopředu spolupracovat.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama