Reklama

HRC 2022 s dvěma Rookies

Japonská Honda se vydává v šampionátu WorldSBK na hodně riskantní cestu: Jezdecká dvojice by měla být úplně nová a měli by ji vytvořit dva Španělé: 24-letý Xavi Vierge a 21-letý Iker Lecuona.

Z letošních pilotů Honda Racing Corporation v MS-Superbike se 38-letý Brit Leon Haslam vrací do šampionátu BSB, 36-letý Španěl Alvaro Bautista se pak po dvou letech vrací k italské Ducati (za ní vyhrál celkem 17 závodů v tehdejší sezóně) a v šampionátu WorldSBK zůstává.

Naděje na uvolněná místa v továrním týmu si dělali třeba 31-letý lídr šampionátu WorldSSP Dominique Aegerter nebo dva zkušení piloti Tom Sykes a Chaz Davies.

Ovšem Honda Racing Corporation se rozhodla jinak, a ačkoliv to ještě nebylo oficiálně potvrzeno, tak nová dvojice na továrních motocyklech bude mít složení Iker Lecuona a Xavi Vierge.

Prvně jmenovaný závodil naposledy v týmu Tech3 KTM v MotoGP, naopak jeho španělský krajan v Moto2 za tým Petronas a tato stáj v MS prostřední kubatury Grand Prix po odstoupení sponzora Petronas už nebude dále v Moto2 závodit.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama