Reklama

Hector Barbera místo Iannoneho

Ačkoliv původně oznámil tým Ducati Corse, že zraněný Andrea Iannone nebude při GP Japonska v Motegi nahrazen, tak nyní se závodní oddělení Ducati rozhodlo jinak: Zkušený Španěl Hector Barbera dostane šanci pilotovat tovární motocykl Ducati Desmosedici GP.

Jeho motocykl Ducati Desmosedici GP14.2 ve stáji Avintia Racing pak převezme australský mistr SBK 2015 Mike Jones.

Toto rozhodnutí padlo až v okamžiku, kdy testovací pilot Casey Stoner nabídku nahradit Iannoneho odmítl.

29letý Barbera se o svém štěstí dozvěděl až na letišti v Tokiu, když přiletěl do Japonska. Jelikož se zřejmě nestihnou připravit kombinézy pro Barberu už na pátek a sobotu, tak by měl Barbera v obou tréninkových dnech nastoupit v barvách Avintia Racing.

Pro Barberu to bude v neděli jeho 240 start v Grand Prix vůbec, v kubatuře MotoGP pak 118. závod v jeho kariéře. 10násobný vítěz GP (4x v 250 ccm, 6x v 125 ccm) dojel v MotoGP nejlépe letos v Top-5 při mokrém závodě na Masarykově okruhu v Brně. Aktuálně je v MS se ziskem 84 bodů v Top-10 královské kubatury jako nejlepší pilot se satelitním motocyklem Ducati.

Oba dva jezdci týmu Pramac Danilo Petrucci a Scott Redding nepřicházeli v úvahu, neboť bojují v interním souboji na stejném materiálu o motocykl Ducati modelu 2017.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama