Reklama

Hanika a YART testovali v Brně

Český pilot Karel Hanika ze závodního seriálu EWC absolvoval se svým týmem YART Yamaha dvoudenní testování na Masarykově okruhu v Brně.

Po testech se Karel Hanika vyjádřil následovně: „První den byl super, měli jsme hodně věcí na vyzkoušení, hlavně v elektronice. Jelikož trať měla přes 45 stupňů a v kombinaci s všeobecně nižším gripem tady v Brně, tak to byl i dobrý test našich pneumatik do vyšších teplot. “

První den zajel Hanika své nejrychlejší kolo za 2:01,2, druhý den se dokázal brněnský jezdec zlepšit na čas 2.00.7, když zkoušel nějaké věci v oblasti geometrie a podvozku a dál se snažil zdokonalovat elektroniku.

„Tak testování uběhlo rychle a máme to za sebou. Užíval jsem si každý kolo jako malej kluk, prázdná trať, krásný počasí. Zkusili jsme spoustu věcí v elektronice, geometrii, pneumatikách. Dál jsme zkoušeli spoustu pitstopů. Kluci z týmu skvěle makali, a moji týmoví kolegové jezdili výborně. S rychlostí a tempem jsme spokojeni. Trať musím říct, že je hrbolatá, ale není to tak hrozný. Mně spíš vadí celkově nižší grip na tom asfaltu z roku 2008 na většině trati, který se prostě ničím nenahradí, než novějším povrchem. Včera jsem si zajel osobák 2:00,7 a jinak tempo jsme měli 2:01. S porovnáním s WSBK z roku 2018, kdy byly i stejné podmínky, to není vůbec špatný. Dneska ráno jsem stihnul i lehkej skluz v T1 hned ve 2.kole, ale naštěstí jen malej předeček. Díky moc týmu i všem co se přišli podívat. Mara Paulíček mě blejsknul snad na všech místech.“

Spokojen byl i jeho týmový kolega Marvin Fritz: „Měli jsme k dispozici tři motorky, což bylo skvělé. Ačkoliv nás před testem někteří varovali, že trať má špatný grip, tak jsme zajížděli velmi rychlé časy a všichni jsme byli skoro stejně rychlí, což je vynikající“.

yart brno 2 yart brno 3 yart brno 4

Zdroj a foto: FB a mpafoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama