Reklama

Gino Rea: Objevily se určité naděje

Nehoda britského jezdce Gina Rea z týmu «F.C.C. TSR Honda» zastínila osmihodinový závod v Suzuce. 32-letý jezdec Hondy v komatu bojuje o život, ale zprávy od jeho lékařů dávají jistou naději.

Nehoda se stala během sobotního volného tréninku, kdy Gino Rea havaroval pravděpodobně kvůli selhání brzd před závěrečnou šikanou na 5,821 km dlouhém okruhu Suzuka. Podle zdravotníků a traťových komisařů měl rozbitou helmu. Utrpěl vážná poranění hlavy a zasažené byly i plíce. Dvaatřicetiletého muže převezl vrtulník do nedaleké nemocnice.

Rea byl operován, uveden do kómatu a ventilován - běžný postup při poranění hlavy. Protože o zdravotním stavu řidiče Hondy unikaly jen řídké informace, všichni se báli špatných věcí. K uklidnění nepomohl ani fakt, že Angličanova rodina odcestovala do Japonska.

Popisy nevyhnutelně přinášejí vzpomínky na nehody Daijira Kata nebo Nickyho Haydena, které obě skončily tragicky.

Ale nyní jsou tu pozitivní zprávy: Bývalý závodní jezdec a expert na Eurosport Terry Rymer informoval na sociálních sítích o pokroku, který Rea za několik dní od operace dělá.

„Mám dobré zprávy o Ginovi. Nemocnice řekla, že by mohli odstranit ventilátor, pokud se jeho teplota stabilizuje. Jsou ohromeni, jak je fit a silný a jaké pokroky dělá.“

Je to jasné: Toto povzbuzující poselství zdaleka není zcela jasné. Doufejme, že nadcházející dny trend potvrdí, ale s neúspěchy je třeba počítat kdykoli.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama