Reklama

Gino Rea místo Takahashiho

I v České republice velmi dobře známý a díky závodění v Kubíčkově Intermotu populární Brit Gino Rea pojede 2022 šampionát FIM EWC (tedy MS-Endurance).

Gino Rea bude týmovým kolegou Australana Joshe Hooka a Francouze Mike di Meglia v týmu F.C.C. TSR Honda France, když nahradí populárního Japonce Yukiho Takahashiho. Japonec vloni svými pády způsobil skutečnost, že F.C.C. TSR Honda France nemohla bojovat o titul mistra světa.

Kvůli svému budoucímu závodění v EWC se 32-letý Gino Rea musel vzdát svého závodění v BSB, kde v uplynulé sezóně 2021 dvakrát s Buildbase Suzuki dokázal vyhrát.

S motocyklem Honda má ovšem tento Angličan už své zkušenosti: V roce 2009 se stal šampionem European Superstock 600, který vyhrál s týmem Ten Kate Junior Team, v roce 2016 závodil v Suzuce 8 Hours s TOHO Racing a motocyklem CBR

Aby mohl závodit s FCC TSR Honda, musel se Gino Rea vzdát závodění v britském Superbike, kde v roce 2021 získal dvě vítězství s Buildbase Suzuki. Šampionát EWC bude jeho prioritním programem s intenzivním testovacím plánem v Japonsku a ve Španělsku.

V šampionátu EWC nebude ovšem Gino Rea vůbec nováčkem: Stál už na pódiu při Bol d'Or 2019 a při 12h Estoril 2020 s týmem Wojcik Yamaha.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama