Reklama

Finanční nejasnosti kolem týmu Kiefer Racing

V týmu Moto2 bratrů Stefana a Jochena Kieferových pomalu dochází trpělivost a dostavuje se nejistota. Prodloužení smlouvy s hlavním sponzorem firmou Leopard má tak zpoždění minimálně 2 měsíce.

Pozorným čtenářům jistě neuniklo, že při oficiální zprávě FIM a «entry list» kubatur Moto3 a Moto2, už není v Moto2 název Leopard Racing, nýbrž Kiefer Racing.

Ex-Leopard Racing, nýbrž Kiefer Racing, by měl v sezóně 2017 startovat se dvěma jezdci a s motocykly Suter: Piloty jsou Švýcar Domi Aegerter a Brit Danny Kent.

Letos závodila tato stáj bratrů Stefana a Jochena Kieferových pod názvem «Leopard Racing».

Jen připomínám: Název «Kiefer Racing» byl vymazán, když před 2 roky CEO firma Leopard Flavio Becca vstoupil vážně do šampionátu Grand Prix a na sezónu 2015 získal tři startovní místa v Moto3, když jako jezdci byli angažováni: Kent, Vazquez a Ono.

2016 se vrátil Kiefer Racing do MS-Moto2 nazpět, německá stáj ale dostala pouze jedno stabilní místo, druhé bylo «commercial entry», což je spojené s hodně velkými finančními náklady. Týmy s jezdci «commercial entry» neobdrží od IRTA žádné startovné, žádné peněžní ceny a ani částečnou refundaci nákladů pro zámořské závody: Dohromady to znamená zvýšení nákladů o více než 200.000 Euro pro jednoho jezdce.

A o co tedy jde u Leopardu a Kieferových?

„Nemáme ještě podepsanou žádnou smlouvu na rok 2017 s Leopardem“, potvrdil bohužel během závodního víkendu v Sepangu týmový majitel Stefan Kiefer.

Doslova neuvěřitelné: Při GP Rakouska ve dnech 13./14. srpna oznámili Massimo Vergini, Chief Financial Officer (CFO) týmu Leopard Racing, a Technical Director Christian Lundberg, že o týden později v Brně bude vše jasné. A také že zůstane ředitel závodního oddělení Miotrag Kotur ze Srbska.

Poslední «news» ale hovoří úplně jinak: Leopard ještě nezaplatil Kiefer Racingu domluvené peníze na rok 2016, oficiálně to ale není potvrzeno, ovšem ani vyvráceno.

Faktem je, že od Leopard Racingu odešli na sezónu 2017 hned tři výborní jezdci pryč: Miguel Oliveira (Moto2) a také Fabio Quartararo a Andrea Locatelli (Moto3).

V kubatuře Moto3 pojedou 2017 za Leopard Racing Joan Mir a Livio Loi, ovšem tato stáj bývalého zedníka Beccy se po roce závodění s KTM vrací k japonské Hondě.

Také jednání o jezdeckém obsazení týmu Moto2 vyneslo na povrch několik nejasností: Američan PJ Jacobsen skálopevně tvrdí, že měl s Kieferem podepsanou smlouvu o smlouvě, když později dostal přednost Aegerter.

Stefan Kiefer: „Jednali jsme s Jacobsenem, ale písemně se nic neuskutečnilo“.

A ještě něco: Axel Pons dokonce u Racing Kiefer podepsal smlouvu o smlouvě do Moto2 2017, ovšem Becca nesouhlasil.

V Lucemburku žijící italský podnikatel dal jasně najevo, že přednost dostane Aegerter.

Takže Stefan Kiefer musel vyslechnout v paddocku doslova hromobití ze strany majitele týmu Paginas Amarillas HP-40 Sita Ponse, který mu za porušení smlouvy vyhrožoval soudem, vždyť v tomto případě se jednalo o staršího syna mistra světa 250tek a týmového šéfa Alexe Rinse.

Pomalu to ale bude pro Kiefer Racing nepříjemné: Tým Moto2 s Kentem a Aegerterem potřebuje ke svému závodění budget okolo 2,5 milionu Euro. A firma Leopard ex-zedníka Beccy se nehlásí...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama