Reklama

Dvě přerušení Macau GP a definitivní zrušení letošního ročniku

AKTUALIZOVÁNO: Dvakrát musel být 53. ročník Grand Prix Macau přerušen, při druhém crashi, ve kterém bylo zapleteno celkem 6 jezdců, byl dnešní závod přerušen. Později bylo rozhodnuto, že se 53. ročník motocyklové Grand Prix Macau konat nebude!

Grand Prix Macau patří k legendárním závodů Road Racingu a vítězný hattrick skládající se z Tourist Trophy, Ulster Grand Prix a Macau Grand Prix je cílem každého ze špičkových pilotů. Tento „Grand Slam“ se zatím podařil třem jezdcům v historii: 1996 Phillip McCallen, 1999 David Jefferies a 2018 Peter Hickman.

Nejlepší startovní pozici měl Hickman (BMW) a hodně spěchal, aby tento motocyklový „Grand Slam“ vyhrál podruhé. Ovšem jeho zkušený týmový kolega Rutter - i když s jiným motocyklem (Hickman - BMW, Rutter - Honda) - se rozhodně nechtěl bez boje vzdát a tak jsme se mohli těšit na 6,12 km dlouhém okruhu Guia Circuit na skvělý závod.

Ve 4. kole # 44 Rob Hodson havaroval a těsně za ním jedoucí #45 Marek Červený se už neměl po výjezdu z vracečky kam vyhnout , v tu dobu vedl suverénně Hickman před Rutterem, 15. jel Červený.

Byl tedy započítán stav 9 kol před koncem a nové pořadí na startovním roštu bylo Hickman, Rutter, David Johnson a Lee Johnston, Top-5 kompletoval Davey Todd. Bohužel už bez Červeného.

Po restartu závodu na pouhých 8 kol - trať musela být očištěna od oleje - šel do čela 8-násobný vítěz Rutter před Hickmana, ten se ale brzy dostal v zatáčce Lisboa opět do čela. Už na P4 postoupil Todd a Top-5 nově uzavíral Hutchinson. Vzápětí došlo uprostřed jezdeckého pole k hromadnému pádu a protože trať je opravdu úzká, tak se někteří další následující piloti neměli vůbec kam vyhnout. Nejdříve havaroval Fin Erno Kostamo a spolu s ním ještě dalších pět jezdců: Didier Grams, Dan Kruger, Phillip Crowe, Derek Sheils a Michael Sweeney.

Do konce závodu chybělo 7 kol a závod musel být znovu přerušen.

Rozhodnutí ředitelství závodu pak bylo jednoznačné, závod už nebude znovu restartován a letos tedy nebudeme znát žádného vítěze v kategorii motocyklů!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama