Reklama

Dodatečný test Petrucciho se superbikovým motocyklem

Danilo Petrucci očekával od prvních čtyř závodních víkendů mistrovství světa superbiků v roce 2023 rozhodně více. Ital se nyní snažil během dvoudenního testu v Mugellu více sžít s motocyklem Ducati Panigale V4R.

Danilo Petrucci je prominentním nováčkem v mistrovství světa superbiků 2023 – lze-li tak dvaatřicetiletého jezdce vůbec nazvat. Protože Ital jezdí na velkoobjemových motocyklech od roku 2010, počínaje Superstock 1000, přes mistrovství světa MotoGP a šampionát MotoAmerica. Vítěz dakarské etapy však neznal Ducati V4R upravenou pro téměř sériové mistrovství světa ani standardní pneumatiky od Pirelli.

Páté místo v prvním závodě na Lomboku je zatím nejlepším umístěním Petrucciho SBK, v sedmi z dvanácti závodů protnul cílovou pásku v Top-10. Celkově jedenácté místo po čtyřech závodních víkendech ale rozhodně není to, co jezdec Ducati a jeho tým Barni Racing zamýšleli.

Protože Petrucci neodolal lákadlu MotoGP a zastoupil zraněného Eneu Bastianiniho v továrním týmu Ducati při Grand Prix Francie v Le Mans, vynechal důležitý test Superbike v Misanu 11. - 12. května. Aby tým Barni Ducati nebyl na závodní víkend na pobřeží Jadranu úplně nepřipravený, testoval nyní Danilo Petrucci v Mugellu. Test v Misanu by určitě měl větší smysl, ale ten je jedenáct dní před závodním víkendem zakázán.

„Na motorce jsme vyzkoušeli nějaké nové komponenty,“ prozradil Petrucci. „Nová kyvná vidlice a různé možnosti nastavení mi dávají lepší pocit. Díky najetým kilometrům jsem zase více obeznámen s pneumatikami. Jsme spokojeni a připraveni na Misano.“

Pro připomenutí: V MotoGP při jezdil Petrucci nedávno na okruhu Circuit Bugatti v Le Mans v rámci «SHARK Grand Prix de France»,s výrazně tvrdšími pneumatikami od Michelinu.

Stav šampionátu WorldSBK: 1. Alvaro Bautista (E) Ducati 236 bodů; 2. Toprak Razgatlioglu (TR) Yamaha 167; 3. Andrea Locatelli (I) Yamaha 133; 4. Jonathan Rea (GB) Kawasaki 100; 5. Axel Bassani (I) Ducati 91; 6. Dominique Aegerter (CH) Yamaha 73; 7. Michael Rinaldi (I) Ducati 72; 8. Xavier Vierge (E) Honda 68; 9. Alex Lowes (GB) Kawasaki 62; 10. Iker Lecuona (E) Honda 56; 11. Danilo Petrucci (I) Ducati 55; 12. Remy Gardner (AUS) Yamaha 46; 13. Garrett Gerloff (USA) BMW 39; 14. Philipp Öttl (D) Ducati 37; 15. Scott Redding (GB) BMW 34; 16. Michael vd Mark (NL) BMW 19; 17. Loris Baz (F) BMW 9; 18. Lorenzo Baldassarri (I) Yamaha 6; 19. Hafizh Syahrin (MAL) Honda 6; 20. Bradley Ray (GB) Yamaha 5; 21. Tom Sykes (GB) Kawasaki 1; 22. Ivo Lopes (PT) BMW 1.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama