Reklama

Debut Tita Rabata v BSB

Tito Rabat pojede za tým TAG Racing Honda v příštím závodě British Superbike v Thruxtonu. Bude tak třetím mistrem světa na startovním roštu šampionátu BSB, neboť zde stabilně závodí Tom Sykes (MCE Ducati) a Danny Kent (Buildbase Suzuki).

Na mítinku mistrovství světa Superbike 2022 v Misanu jsme viděli Tita Rabata v týmu Puccetti na Kawasaki. Nyní si Španěl našel novou práci u Hondy v britském šampionátu.

Hlavním úkolem Tita Rabata je letos úspěch ve španělské sérii superbiků (ESBK) . Bývalý jezdec MotoGP jezdí za tým Honda Laglisse a suverénně vede tento šampionát s osmi nejlepšími výsledky z deseti závodů, včetně dvou výher. Druhým v průběžném pořadí je jezdec BMW Ilya Mikhalchik.

Rabat byl na Kawasaki k vidění také v Misano Superbike World Championship 2022, kdy v týmu Puccetti Racing nahradil zraněného Lucase Mahiase - 33-letý závodník nedojel sice na bodech, když byl odmávnut jako 16., 16. a 17., ale zanechal velmi dobrý dojem.

Motocyklový fanatik Rabat využívá letní přestávku ESBK k novému dobrodružství v britské sérii Superbike, ve které bude závodit 13./14. srpna v Thruxtonu, když bude pilotovat Honda CBR1000RR-R týmu TAG Racing.

Největším soupeřem pro Rabata bude pravděpodobně úplně neznámá závodní dráha, protože Thruxton Race Circuit je nejrychlejší závodní dráha ve Velké Británii. Kolo měří 3,8 km a skládá se ze zatáček, které je třeba jet extrémně rychle. Při maximální rychlosti kolem 320 km/h stačí nejrychlejším jezdcům na jedno kolo asi 1:15 minuty, jedinou změnou tempa je prudce brzdící šikana.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama