Reklama

Danny Webb: Z Isle of Man k Dutch TT do Assenu

Při Tourist Trophy na Isle of Man zabránila pouze porucha motoru, aby skončil v Top-3 a stál tak na pódiu. Nyní ale může britský jezdec pokračovat ve své kariéře jezdce Grand Prix.

Danny Webb propásl v závodě Bennetts Lightweight TT s motocyklem Kawasaki první pódiové umístění jen kvůli poruše svého motocyklu, když musel odstoupit z P3.

Jinak v této kubatuře se bývalému jezdci GP podařilo umístěním v Top-10 zajet jeho nejlepší umístění na 60 km dlouhé okruhu TT Mountain Course.

„Na podzim minulého roku jsem testoval Hanikovu Mahindru“, říká Danny Webb, který právě českého jezdce vystřídá od GP v Assenu v italském týmu Mahindra Platinum-Bay Real Estate majitele Fiorenza Caponery a v Moto3 tak bude smět pokračovat ve své kariéře jezdce Moto3.

„Chtěl jsem se ještě zúčastnit závodu v Macau“, vysvětluje Webb, který má za sebou absolvování MotoGP Academy v roce 2007.

Ve stejném roce byli žáky této jezdecké akademie kromě tehdejšího španělského mistra Stefana Bradla také Scott Redding, Bradley Smith, Jonas Folger, Marcel Schrötter a Takaaki Nakagami, kdy ji hodně tvrdě šéfoval přísný Alberto Puig. Ale tato tvrdá cesta se ve většině případů ukázala jako ta správná.

Webb si vyjel v roce 2011 ve Valencii za hodně tvrdých podmínek právě s motocyklem Mahindra Pole-Position v kubatuře 125-ccm a byl to jeho největší úspěch v Grand Prix.

Webb má na svém kontě celkem 100 absolvovaných závodů Grand Prix v Lightweight (125 ccm/Moto3), z toho 30 v sedle motocyklu Mahindra.

Nejlépe s tímto motocyklem dojel na Phillip Islandu 2011, ovšem ještě v kubatuře 125 ccm, v Moto3 naopak během 14 závodů GP v sezóně 2012 ani jednou nebodoval.

Svůj poslední závod GP jel Webb dosud v sezóně 2013 právě v Assenu a právě zde bude nyní slavit svůj comeback v Grand Prix.

Jeho nejlepším umístěním v závodech MS bylo odmávnutí cílovým šachovnicovým praporkem v Top-5 při GP Portugalska v Estorilu 2008 s motocyklem Aprilia 125 ccm.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama