Reklama

Další rychlá Amazonka: Alexandra Pelikánová

Zahraniční motocyklové weby se rozplývají nad rychlostí české Amazonky Alexandry Pelikánové. Ta včera v prvním závodě Alpe Adria Cupu bojovala až do posledních metrů o vítězství a nakonec prohrála s favorizovaným lídrem šampionátu o pouhých 346/1000 sec.

Na rakouském okruhu Red Bull Ring se tento závodní víkend koná páté kolo Alpe Adria Championshipu a v kubatuře Supersport 300 je jednou z hlavních postav Češka Alexandra Pelikánová, kterou známe z jejího startu s wild card v Brně na Masarykově okruhu při závodě mistrovství světa. Včera dokončila Pelikánová závod na druhém místě, když dlouho bojovala o vítězství se Samem Lochoffem, tedy stabilním pilotem MS-WorldSSP300 - závod se jel na mokré trati.

18-ti letá závodnice vedla až do 5. kola z celkového počtu 8 okruhů a závodila s Jihoafričany Lochoffem a Vd Merwem. Pelikánová se pokusila vrátit do vedení v posledním kole, ale Samuel Lochoff všechny její útoky odrazil, ona naopak uhájila své druhé místo před jeho krajanem Taricem van der Merwem.

A i když nakonec nevyhrála, tak Pelikánová předvedla skvělé představení a její včerejší druhé místo představuje nejlepší výsledek této sezóny po několika umístěních v Top-10 a je to další silný signál nástupu rychlých žen v závodech silničních motocyklů...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama