Reklama

Comeback Baze, otazník nad Sykesem

Pro španělský Jerez a portugalské Portimao došlo v královské kubatuře motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým k jedné podstatné změně: Zraněného Brita Chaze Daviese (dvě zlomená žebra) v týmu Go Eleven Ducati nahradí Francouz Loris Baz.

Jelikož uplynulý víkend byl zakončen šampionát US-Superbike, tedy MotoAmerica, tak francouzský jezdec Loris Baz - obsadil celkově v uplynulé sezóně 4. místo - je nyní volný. A tak může nahradit zraněného Chaze Daviese v týmu Go Eleven Ducati. 28-letý Baz v letech 2012 až 2020 odjel v šampionátu MS-Superbike celkem 133 závodů s motocykly Kawasaki, BMW a Ten Kate Yamaha, v nichž celkem 18x byl odmávnut v Top-3 a v Silverstone dvakrát vyhrál (2012 a 2013). Ve své nejlepší sezóně 2014 skončil celkově v Top-5.

A jedna potěšitelná zpráva: Z nemocnice Catalunya Hospital byl už propuštěn Tom Sykes, u kterého nakonec nešlo o krvácení do mozku (jak bylo uvedeno v první TZ týmu BMW Factory), ale „pouze“ o těžký otřes mozku. Pokud by Sykes nesměl (nemohl) v Jerezu závodit, tak ho nahradí Eugene Laverty, jehož dosavadní tým RC Squadra Corse se ukázal jako Fata Morgána a v šampionátu se už zřejmě nikdy neobjeví.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama