Reklama

Clinica Mobile končí, přichází Quirónprevención MotoGP Health Center.

Promotér mistrovství světa Dorna oznámil nové zdravotnické zařízení v paddocku pro sezónu MotoGP 2023: «Quirónprevención MotoGP Health Center.»

Před měsícem vyšlo najevo, že Clinica Mobile na konci letošní sezóny opustí paddock MotoGP; po 45 letech. Tento překvapivý konec lékařského zařízení, které vybodoval Dr. Claudio Costa, nabídlo pilotům širokou škálu léčebných, rehabilitačních a relaxačních možností .

Dorna se nyní poprvé k tomuto tématu vyjádřila a potvrdila dohodu na rok 2023 s «Quirónprevención», tedy s mezinárodní zdravotnickou společností se sídlem ve Španělsku, která má více než 7000 zaměstnanců a 240 center.

Výsledkem spolupráce bude nové zařízení, které bude nabízet fyzioterapii a širokou škálu lékařských služeb a ošetření v paddocku: Quirónprevención MotoGP™ Health Center, vedené Dr. Angelem Charte, lékařským ředitelem MotoGP.

Fyzicky bude tato struktura na místě v paddocku při všech evropských Grand Prix, ale služby budou nabízeny také v zámoří při celkem 21 Grand Prix.

CEO Dorny Carmelo Ezpeleta řekl: „Dohoda, kterou jsme dosáhli s Quirónprevención, je skvělá zpráva pro MotoGP. Jsem velmi rád, protože je to jasné a důležité zlepšení do budoucna. Zlepší to nejen lékařské služby pro naše jezdce, ale pro celý paddock – zvláště když jde o dohodu s globálním lídrem v oboru, jako je Quirónprevención.“

Fernando Camino, generální ředitel Quirónprevención, k tomu dodal: „Je pro nás ctí být součástí rodiny MotoGP a starat se o zdraví jezdců a pomáhat jim být v co nejlepší kondici."



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama