Reklama

CFMOTO s piloty Artigasem a Tatayem v týmu Prüstel GP

Čínský výrobce motocyklů CFMOTO vstupuje do kategorie Moto3 s týmem Prüstel GP. Za řídítky jejich motocyklů budou sedět dva zkušení španělští piloti Xavier Artigas a Carlos Tatay.

Závodní okruhové stroje CFMOTO jsou postaveny na základě speciálu KTM RC4, tedy stroje, který již třídu Moto3 vyhrál. Tým tak bude těžit z inženýrských a vývojových zkušeností rakouských partnerů. Tým Prüstel GP team rovněž není žádným nováčkem, ale zkušeným týmem. Je to profesionální, rodinný tým se sídlem v Německu. Za posledních pět let působení dosáhli společného vítězství s pilotem John McPheea a získali titul mistra světa v roce 2020 v sedle s jezdcem Albertem Arenasem.

Stejné cíle mají i s dvěma zkušenými jezdci Xavierem Artigasem a Carlosem Tatayem. Artigas v roce 2019 v GP ve Valencii získal pódiové umístnění a předtím se umístil v první trojce Red Bull MotoGP Rookies Cup. V roce 2021 dokončil celou svoji první sezónu ve třídě Moto3. Carlos Tatay jako bývalý šampion podniku Red Bull MotoGP Rookies Cup se stal taktéž vítězem juniorského závodu FIM CEV Junior World Championships, a tak v roce 2022 vstupuje do svého již třetího období v Grand Prix.

1 CFMOTO Artigas Tatay Prustel GP (1)1 CFMOTO Artigas Tatay Prustel GP (2)1 CFMOTO Artigas Tatay Prustel GP (3)

„Vstup do seriálu mistrovství světa Grand Prix pro nás znamená nové dobrodružství, ze kterého se velmi těšíme. Jsme vděční za silné partnery, jakým je tým Prüstel GP team a proto víme, že naše postavení v seriálu Moto3 bude velmi konkurenceschopné. Těšíme se na začátek Grand Prix a do budoucna se pokusíme začlenit i do jiných mezinárodních závodů. Zároveň doufáme, že fanoušci, nejen ti v Číně, budou naše působení sledovat,“ říká CFMOTO Racing Development Manager, Su Zhen.

„Velké díky CFMOTO. Jsme hrdí, že Prüstel GP může spolupracovat na tomto projektu. V dnešních složitých časech po celém světě a složitých pro celý motosport jsme vděční, že máme po svém boku partnera, jakým je CFMOTO. S tímto globálním výrobcem budeme mít skvělou příležitost přinést pro značku ty nejlepší výsledky a tím i mediální zviditelnění,“ dodává týmový manažer Florian Prüstel.

Pro CFMOTO to však nejsou začátky v silničním sportu. Zkušenosti mají z různých domácích sportovních soutěží, a jako jedinou čínskou značku ji najdete s týmem fabriky i na závodech v Isle of Man TT – NO LIMITS 2021 TWINS CHAMPIONSHIP. Tady se objevila již v roce 2013.

Zdroj: CFMOTO Global



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama