Reklama

Čechy čeká nabitý následující víkend!

Čeští fanoušci závodů silničních motocyklů se mají příští víkend opravdu na co těšit: Pojedou se hned tři světové šampionáty a všechny budou s českou účastí! A nesmíme zapomenout ani na finále šampionátu IRRC v německém Frohburgu.

Na okruhu Misano World Circuit Marco Simoncelli se bude konat 14. letošní podnik MS silničních motocyklů. V kubatuře Moto3 se představí Filip Salač s motocyklem KTM v německém týmu CarXpert PruestelGP, který je v šampionátu zatím na 17. místě.

Na francouzském okruhu Le Castellet, se koná kultovní vytrvalecký závod 24-hour Bol d’Or, a bude to už 84. ročník této klasiky. A v něm bude startovat v továrním týmu YART Yamaha český jezdec Karel Hanika. Jeho spolujezdci v této rakouské stáji jsou Němec Marvin Fritz a Ital Niccolò Canepa. V aktuálním pořadí je tato sestava sice až na 7. místě se ziskem 32 bodů, ovšem pro závod Bol d’Or patří rozhodně do okruhu největších favoritů. Uvidíme, zda se na startu ve Francii objeví třeba Ondřej Ježek nebo Michal Filla. Jedná se o předposlední závod šampionátu EWC, finále se pojede v severočeském Mostě.

MS-Superbike pokračuje na španělském okruhu Circuit de Barcelona-Catalunya, kde se bude konat další závod tohoto mistrovství a se všemi doplňkovými kubaturami. V té prostřední - WorldSSP - pojede s wild card Ondřej Vostatek za tým svého otce COMPOS RACING TEAM BY YART. A mladý Pražák má jediný cíl, získat body a jejich pomocí si zajistit stabilní sedačku na sezónu 2022. V kubatuře WorldSSP-300 máme letos dva stabilní české jezdce, Olivera Königa a Petra Svobodu. Pražský teenager Oliver König je se ziskem 37 bodů na P16 za tým Movisio By MIE s motocyklem Kawasaki Ninja 400, ostrovačický Petr Svoboda z týmu WRP Wepol Racing na motocyklu Yamaha YZF-R3 na 31. místě (7 bodů).

A konečně finále letošního IRRC se jede v německém Frohburgu: Rookie šampionátu Petr Najman (Triumph) se drží v IRRC-SSP na bronzové pozici, v IRRC-SBK je Marek Červený (BMW) na P5 s velkou šanci skončit ještě celkově na bedně, Kamil Holán (Kawasaki) a Aleš Nechvátal (Yamaha) jsou pak umístěni ve druhé polovině Top-10.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama