Reklama

Bude muset Fabio di Giannantonio do MS-Superbike?

Po pouhých dvou letech hrozí Fabio Di Giannantoniovi vyřazení z mistrovství světa MotoGP. Římanův management pracuje na plánu „B“ a proto se poohlížel v paddocku mistrovství světa superbiků.

Fabio Di Giannantonio letos jezdí svou druhou sezónu MotoGP s Gresini Ducati a vypadá to, že to bude zároveň jeho poslední. Důvodem je, že výkony Itala nejsou úplně přesvědčivé a do «premier class» se tlačí mladé talenty z kubatury Moto2, jako třeba lídr šampionátu prostřední kubatury Tony Arbolino nebo Pedro Acosta či Alonso Lopez.

Protože o Di Giannantonia momentálně nejeví žádný tým MotoGP zájem, podle informací našeho kolegy Mirko Colombiho z Motosprint.it už jeho manažer Diego Tavano hovořil s továrními týmy mistrovství světa superbiků.

Di Giannantonio je trojnásobný vítěz GP a pravidelně dojížděl v Top-3 v Moto2 a Moto3 - celkem 22x byl odmávnut v cíli na pódiovém umístění. Naopak v MotoGP jsou jeho nejlepšími výsledky dvě osmá místa (Sachsenring 2022, Le Mans 2023). Tovární piloti Andrea Locatelli (Yamaha), Iker Lecuona a Xavi Vierge (oba Honda) nedávno prokázali, že bývalí jezdci Moto2 a MotoGP se umí v seriálu mistrovství světa zorientovat.

Přestupový trh mistrovství světa superbiků 2024 je v plném proudu po prodloužení hvězdy Ducati Álvara Bautisty a přesunu Topraka Razgatlioglua z Yamahy do BMW. V pouhých 24 letech by byl Di Giannantonio jedním z nejmladších jezdců Superbike. Ital by například mohl zaujmout místo Alexe Lowese (32) u Kawasaki nebo Michaela Rinaldiho (27) u Ducati.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama