Reklama

Bagnaia havaroval autem pod vlivem alkoholu

Tovární pilot týmu Lenovo Ducati Pecco Bagnaia havaroval včera ráno - ca ve 3 hodiny - s autem Citroen na ostrově Ibiza v rámci své dovolené, když se vracel z «party» se svými kamarády. Bylo mu naměřeno v krvi 0,87 mg/l alkoholu, přičemž povolená hranice je 0,25 mg/l.

Guardia Civil a policejní orgány v « Policia Local de Sant Josep» daly tuto záležitost pro veřejnost k dispozici a španělský deník «Diario de Ibiza» detaily této havárie prominentního pilota MotoGP uveřejnily. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

25-letý Ital Francesco «Pecco» Bagnaia vyhrál 26. června Dutch-TT v Assenu a je aktuálně v MS jako čtvrtý se ztrátou 66 bodů za lídrem Fabiem Quartararem, Bagnaia musí nyní počítat s odebráním řidičského oprávnění mezi jedním a čtyřmi roky.

To by ale nemělo mít vliv na odebrání jezdecké licence Grand Prix.

„Je mi to moc líto,“ omlouval se poté sedminásobný vítěz MotoGP. „Jsem prakticky abstinent a to bylo vážné nedopatření, které se nemělo stát. Omlouvám se všem a mohu vás ujistit, že jsem se poučil: nikdy neřiďte po pití. Děkuji,“ napsal na sociálních sítích Bagnaia.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama