Reklama

Avintia Ducati: Xavi Forés nahradí Lorise Baze

Crash Lorise Baze hned na začátku závodu v Silverstone, který vedl k přerušení závodu a restartu, měl větší následky, než se původně zdálo. Francouzský pilot týmu Avintia Ducati musí vynechat závodu v Misanu, kde ho nahradí jezdec z WorldSBK Xavi Forés.

Loris Baz se podrobil po svém pádu v T2 při GP-Silverstone podrobné lékařské prohlídce v nemocnici «Hospital de la Tour» v Merinu u Ženevy (Švýcarsko) a zde byly bohužel konstatovány další zranění.

Dr. Finn Malher zjistil, že Francouz má na pravé noze dvě zlomeniny. Proto musí vynechat minimálně závod Grand Prix San Marina příští víkend.

Už v Medical Centre v Anglii byla objevena jedna naštípnutá kost, nyní ale našel jmenovaný odborný lékař ještě zlomeniny nohy ve spodní části holenní kosti a v kosti hlezenní. K tomu je nutno připočítat četné pohmožděniny a zraněné šlachy.

Zranění není možno operovat, nutný je pouze klid.

Avintia Racing našla náhradníka a tím je 30letý Španěl Xavi Forés; pilot týmu Barni Ducati v WorldSBK, pro kterého to bude premiéra v královské kubatuře MotoGP.

Forés už letos v Misanu závodil; při MS-Superbike zde v červnu skončil ve druhé jízdě v Top-4, když v SP2 se umístil na P3 a do obou závodů tak vystartoval z první řady startovního roštu.

Pro Baze to je už letos druhé zranění, to první ho potkalo v Mugellu a musel následovně vynechat jak Barcelonu, tak Assen.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama