Reklama

Antonelli pojede ME-Moto2 za MMR

Po 10 letech závodění v MS-Moto3 a jednom roce v MS-Moto2 se Ital Niccolò Antonelli vydává na nový restart své kariéry. Bude to za tým MMR a 26-letý ex-pilot z Mooney VR46 Racing Teamu odchází ze světového šampionátu a pojede v letošním roce mistrovství Evropy Moto2.

Antonelli během svého závodění v MS-Moto3 získal celkem čtyři vítězství (první u nás v Brně 2015) a má na svém kontě celkem 11 umístění v Top-3 a 9 zisků Pole-Position.

Niccolò Antonelli obsadil v celkovém hodnocení 2015 páté místo, 2021 pak skončil po sezóně šestý, ovšem po debutové sezóně Moto2 (bez zisku jediného bodu) musí po 184 startech šampionát Grand Prix a paddock mistrovství světa zatím opustit.

Tým Massimiliana Morlacchiho tak definitivně zformoval svou tříčlennou sestavu: Niccolò Antonelli se tedy stal posledním jezdcem italského týmu pro letošní sezónu v mistrovství Evropy Moto2.

Jeho týmovými spolujezdci budou Mattia Volpi a Maxwell Toth (ten pojede ve spolupráci s American Racing týmem).

Antonelli tedy opouští MS-Moto2 a VR46 Racing Team (v roce 2023 zde pojedou za Fantic Racing Celestino Vietti a Rookie Borja Gomez).

Team MMR tak rozšiřuje svou sestavu ze dvou na tři jezdce pro tuto svou druhou sezónu v šampionátu CEV. Už ve své první sezóně získal tým své první pódium, o které se zasloužil teprve 16letý Mattia Rato, dojel na skvělém 3. místě ve II. závodě v úvodním kole v Estorilu.

Je to jediný italský tým v šampionátu CEV-Moto2 (tedy ME-Moto2).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama