Reklama

Ana Carrasco týmovou kolegyni Rey a Haslama!

Nikdo nepochyboval o tom, že mistryně světa SSP300 Ana Carrasco zůstane u Kawasaki. Dnes ale bylo konečně oznámeno, v jakém týmu bude první žena v historii, která získala titul mistra světa v sólo kubatuře, závodit. Španělka byla integrována do oficiálního továrního týmu.

Ana Carrasco bude obhajovat titul světového šampiona v MS-Supersport 300 s motocyklem Kawasaki v oficiálním továrním týmu Provec Kawasaki a bude tak týmovou kolegyní mistra světa Jonathana Rey a jeho nového kolegy Leona Haslama.

2018 vybojovala 21-letá Carrasco svůj titul v privátním týmu manažera a bývalého pilota WorldSBK a SSP Davida Saloma, nyní bude tento titul obhajovat v továrním týmu Provec se sídlem v Barceloně.

Týmový manažer Guim Roda vybuduje pro ní speciální týmovou strukturu, a Ana Carrasco by se měla stát příkladem pro všechny ženy, které chtějí závodit na motocyklu.

Mimochodem: V sezóně 2019 budou v kubatuře WorldSSP300 závodit celkem čtyři ženy: Kromě Any Carrasco to budou ještě Beatriz Neila (Španělsko - Yamaha MS Racing); Alexandra Pelikánová (Česká republika - GP Project Kawasaki) a Steffie Naud (Francie - Team Flembbo Kawasaki).

Původně zde byla zapsána také María Herrera (Španělsko - Scuderia Maranga Kawasaki), ta se ale nakonec rozhodla závodit v jiném šampionátu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama