Reklama

Alvaro Bautista nazpět u Ducati

Poslední listopadové dny před lednovým zákazem testů využil Alvaro Bautista ke comebacku s motocyklem Ducati Panigale V4R. Dvoudenní test se koná za zavřenými dveřmi v Jerezu. Scott Redding je historií, pozornost týmu Aruba.it Racing Ducati se přesouvá do Španělska.

Po dvou neúspěšných letech závodění s Hondou - Bautista získal pouze 3 umístění na stupních vítězů během 61 závodů v MS-Superbike a umístění P9 a P10. To je proti 24 umístěním na stupních vítězů a 16 vítězstvími s výrobcem z Borgo Panigale v roce 2019 hodně mizivá bilance.

V příští sezóně ale bude mít Alvaro Bautista minimálně dva velké soupeře: Je zde nový šampion Toprak Razgatlioglu a také Jonathan Rea, který udělá vše, aby se vrátil na trůn.

Alvaro Bautista využil prvního volného letu, aby se dostal z Indonésie do Evropy. Nynější dvoudenní test v Jerezu chce Bautista zopakovat ještě od 15. do 17. prosince.

Testu za zavřenými dveřmi využívá i Nicolo Bulega, který se připravuje na závodění s motocyklem Ducati 955 na mistrovství světa WorldSSP. Naopak chybí Michael Rinaldi, který měl těžký pád na okruhu Mandalika a musí nosit cervikální límec.

Jelikož Bautista má smlouvu s Hondou až do 31. prosince 2021, tak musí testovat v neutrální kombinéze a na jeho Ducati nesmějí být žádné sponzorské nálepky.

Cílem testu je směr, jakým způsobem vyvíjet Panigale V4R v nejbližším období.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama