Reklama

Alexandra Pelikánová má za sebou první závodní víkend

Vloni okusila Alexandra Pelikánová, jak tvrdý je chlebíček v WorldSSP 300, když jela s wild card v Brně. Letos je ale stabilní jezdkyní ve stejném šampionátu, když závodí za italský tým Kawasaki GP Project.

Alexandra Pelikánová zahájila ve španělském Aragonu svou premiérovou sezónu ve světovém šampionátu Supersport 300. Mezi jednotlivými měřenými tréninky dokázala vylepšit svůj čas o více než vteřinu a ve skupině B obsadila dvacáté, respektive pětadvacáté místo.

Tréninky kategorie Supersport 300 byly vzhledem k více než 50 účastníkům rozděleny do dvou skupin. Česká motocyklová závodnice ve své skupině obsadila v prvním tréninku dvacáté místo. Nejrychlejší měřené kolo zajela v čase 2:15,524. V druhém tréninku zrychlila o více než vteřinu, když zajela čas 2:14,200, přesto obsadila až pětadvacáté místo. V každém z tréninků skupiny B odjela na svém motocyklu Kawasaki Ninja 400 deset kol.

„Celkově jsem z dnešního výkonu zklamaná,“ konstatovala závodnice týmu Kawasaki GP Project, která si trať ve španělském Aragonu letos vyzkoušela už dříve. „Když jsem tady před pár týdny testovala na své motorce, cítila jsem se na okruhu výborně a zajížděla celkem slušné časy. Navíc jsem cítila, že můžu být ještě rychlejší. Ale když jsem dnes vyjela na té závodní, vůbec jsem nedokázala jet tak, jak bych chtěla. S prací týmu jsem spokojená, i motorka je výborná, je rychlejší a lépe se ovládá, ale zatím se mi na ní nedaří ideálně trefovat zatáčky. Doufám, že zítra najdu způsob, jak na motorce zrychlit a využít tak její potenciál,“ dodala Pelikánová.

Česká motocyklová závodnice Alexandra Pelikánová obsadila v kvalifikaci na závod kategorie Supersport 300 pětadvacáté místo ve skupině B a následně dojela dvanáctá v závodu o postup. Devatenáctiletá rodačka z Brna, pro kterou byl závodní víkend ve španělském Aragonu prvním vystoupením v její premiérové sezóně ve světovém šampionátu Supersport 300, se tak nekvalifikovala do hlavního nedělního závodu.

Pelikánová ve třetím tréninku vylepšila své maximum z předchozích tréninkových jízd a časem 2:13,597 si v hodnocení skupiny B zajistila pětadvacáté místo. Stejnou pozici obsadila i v Superpole, ve kterém zajela čas 2:12,739.

Třicet nejrychlejších závodníků a závodnic ze skupiny A a B se v kombinaci časů ze Superpole kvalifikovalo do hlavního nedělního závodu. Na dalších 22 účastníků včetně Pelikánové čekal tzv. Last Chance Race, tedy závod, z nějž se prvních šest v cíli kvalifikuje do hlavního nedělního závodu. Pelikánová v tomto vypjatém závodu vypsaném na 11 kol obsadila dvanácté místo. Na prvního Holanďana Buise ztratila 36 sekund.

„Mrzí mě, že jsem nepostoupila do hlavního závodu, ale jsem ráda, že si postupně zvykám na motorku a můj pocit z ní se neustále zlepšuje,“ uvedla závodnice týmu Kawasaki GP Project. „Vím, kde mám slabé stránky a na co se musím zaměřit v Assenu. Chtěla bych poděkovat klukům z týmu, kteří odvedli dobrou práci, a partnerům a fanouškům za podporu. Věřím, že v Assenu dokážu zajet lepší výsledek,“ dodala Pelikánová.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama