Reklama

Acosta má «svou» zatáčku

Okruh Cartagena oslavil titul mistra světa Pedro Acosty v Moto3 2021. Socha se nachází ve 14. zatáčce této španělské trati. Je to pocta Pedrovi Acostovi - «Shark Curve».

To, čeho Pedro Acosta dosáhl v sezóně 2021, je totiž neuvěřitelná kapitola v historii mistrovství světa motocyklů. Mladý syn rybářů, byl opravdu jen krůček od rozloučení s tímto sportem před několika pár lety, ale dokázal se dostat až na samou střechu světa na konci hvězdného šampionátu. V tomto roce 2022 ho čeká nová výzva, tedy závodění v Moto2, ale mezitím se okruh Cartagena rozhodl vzdát hold této pohádce svého mladého šampiona. Ve 14. zatáčce je nyní umístěna velká socha z tepaného železa představující žraloka, na které je nejen jeho příjmení, ale také velké číslo #1.

Proč žralok? Vysvětleme si to podrobněji: Jeho přezdívka ve španělštině je «El Tiburón de Mazarrón», tedy doslovně «Žralok Mazarrón». Je to pocta jeho původu, který Pedro Acosta vždy hrdě zdůrazňoval!

Cartagena je totiž pro něho samotného zvláštní místo, protože jeho otec ho tam vzal trénovat, když byl ještě dítě. A právě tam se objevil - v tomto posledním období - na motocyklu R1, což je součást jeho přípravy na novou sezónu 2022.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama