Reklama

8h Suzuka: Za Hondu pojedou Takahashi, Nagashima a Lecuona

Továrny Kawasaki a Yamaha už před delší dobou oznámily složení svých týmů pro kultovní vytrvalecký závod 8h Suzuka, nyní se vyjádřila i Honda: Motocyklového giganta budou zastupovat Takumi Takahashi, Tetsuta Nagashima a Iker Lecuona .

Prestižní «8 hodinovka» v Suzuce sice už dlouho nemá takové startovní pole, jaké bývalo v minulosti, když zde závodily hvězdy z Grand Prix typu Valentina Rossiho, Wayne Gardnera, Martina Wimmera, Colina Edwardse nebo Alexe Barrose, ale pro japonské továrny má stále tu nejvyšší hodnotu.

Honda už pětkrát v řadě nevyhrála, když trumfovaly Kawasaki (2019) a Yamaha (2015 až 2018), nyní chce HRC převzít opět vládu do svých rukou. V její sestavě jsou trojnásobný vítěz ze Suzuky Takumi Takahashi, jeho japonský krajan Tetsuta Nagashima a španělský superbikový pilot Iker Lecuona; ti tedy budou pilotovat tovární motocykl Honda CBR1000RR-R Fireblade SP.

Ovšem druhým hodně silným týmem bude sestava F.C.C. TSR Honda France: Australan Josh Hook, Brit Gino Rea a Francouz Mike Di Meglio. Ti jsou se ztrátou 15 bodů v šampionátu druzí za týmem Yoshimura SERT Motul a mají jediný cíl: Po vítězství v sezóně 2017-2018 získat korunu světového šampiona.

Honda ale nasadí ještě další skvělé týmy: SDG Honda Racing (Teppei Nagoe a Ikuhiro Enokido z JSB1000 MFJ*3 All Japan Road Race Championshipu) a Naomichi Uramoto ze španělského Superbike Speed Championshipu a Honda Asia-Dream Racing with SHOWA z ASB1000 FIM Asia Road Racing Championshipu: Md Zaqhwan Bin Zaidi a Gerry Salim.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama