Reklama

«Balda» pojede WorldSSP za Evan Bros

Po 8 letech závodění a pěti vítězstvích v Grand Prix Moto2 (a celkem 12 pódiových umístěních) nenašel 25-letý Ital Lorenzo Baldassarri už na rok 2022 žádné místo na startovním roštu Grand Prix a tak se musí spokojit se závoděním v šampionátu WorldSSP za tým Bardahl Evan Bros Yamaha.

Koncem listopadu testoval Baldassarri na okruhu Circuito de Jerez za tým Andrea Quadrantiho motocykl MV Agusta F3 800 a zdálo se být vše jasné, kterým směrem se «Baldova» další závodní kariéra bude dále ubírat.

Pak se ale Steven Odendaal rozhodl závodit v EWC (MS-Endurance) a uvolnilo se tak místo v nejúspěšnějším týmu MS-Supersport posledních let, tedy v týmu «Bardahl Evan Bros - Yamaha».

Tato stáj «Bardahl Evan Bros - Yamaha» je už řadu sezón nedílnou součástí paddocku MS-Supersport, ovšem až do roku 2018 nehrála žádnou významnou roli. Ale pro rok 2018 vyměnila motocykly Honda za Yamahy a angažovala špičkového pilota Randyho Krummenachera: Ten byl třikrát odmávnut v Top-3 a dokonce vyhrál v Thajsku.

2019 se týmu okolo Fabia Evangelisty podařilo definitivně prorazit a v MS-Supersport obsadili jeho jezdci první («Krummi») a druhé (Federico Caricasulo) místo.

2020 pak vyhrál Andrea Locatelli mistrovství světa WorldSSP. 2021 obsadil Steven Odendaal místo druhé.

Závěrem: S jezdci, kteří předtím závodili v Grand Prix Moto2, má Evangelista ty nejlepší zkušenosti, neboť Krummenacher, Locatelli nebo Odendaal prošli všichni prostřední kubaturou Grand Prix.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama