Reklama

Zůstane Alex Lowes u Yamahy?

Dle očekávání se tento víkend v Algarve upřesňuje složení startovního roštu na příští sezónu. Podívejme se na aktuální startovní rošt šampionátu MS-Superbike 2020.

Co se událo nově v týmech a v paddocku? Federico Caricasulo podepsal v týmu GRT Yamaha smlouvu s majitelem týmu Mirko Giansantim a nahradí tak Marca Melandriho, který ukončí po sezóně kariéru. Dá se očekávat podepsání (prodloužení) smlouvy se Sandrem Cortesem.

Zdá se, že bylo rovněž obsazeno druhé místo v prestižním týmu Ten Kate Yamaha: Týmovým kolegou Baze by měl být Alex Lowes. Britského jezdce - musel uvolnit pozici pro Turka Topraka Razgatliogla v továrním týmu - nenechala samozřejmě Yamaha padnout a s továrním materiálem by tak Lowes doplnil sexteto jezdců Yamahy na rok 2020: Michael vd Mark, Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha WorldSBK Team); Federico Caricasulo, Sandro Cortese ? (GRT Yamaha WorldSBK); Loris Baz, Alex Lowes? (Ten Kate Racing - Yamaha).

Ze startovního roštu zmizí tým s motocyklem Kawasaki Orelac Racing VerdNatura (letos Leandro Mercado), neboť nemá sponzorské peníze na sezónu 2020.

A absolutně nejasná je situace u Hondy, jisté je pouze jedno, že Alvaro Bautista pojede jako oficiální tovární jednička a platnou smlouvu s HRC má japonský veterán Ryuichi Kiyonari.

Startovní rošt - piloti a týmy WorldSBK 2020

Ducati Aruba: Scott Redding – Chaz Davies

Ducati Barni: Michael Ruben Rinaldi ?

Ducati Go Eleven: Randy Krummenacher ?

Kawasaki RT: Jonathan Rea – Leon Haslam ?

Kawasaki Puccetti: Lorenzo Savadori ?

Kawasaki Pedercini: Jordi Torres – Lorenzo Savadori ?

BMW Motorrad: Eugene Laverty – Tom Sykes

BMW Orelac: ? ?

Yamaha WorldSBK Team: Toprak Razgatlioglu – Michael van der Mark

Yamaha GRT: Federico Caricasulo – Sandro Cortese?

Yamaha Tean Kate: Loris Baz – Alex Lowes?

Red Bull Honda: Alvaro Bautista – Takumi Takahashi ?

Althea Honda: Leon Camier ?, Ryuichi Kiyonari?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama