Reklama

Zruinovalo MotoGP další kariéru Torrese?

Jako náhradník za zraněného Tito Rabata byl jeho krajan Jordi Torres vhozen mezi žraloky MotoGP. Od té doby objel v «premier class» za tým Reale Avintia Ducati celkem 6 závodů a získal 1 mistrovský bod. Nyní je bez práce: Bez týmu a bez motorky na sezónu 2019!

Své účinkování v WorldSBK ukončil posledním evropským závodem v Magny Cours a plně se věnoval závodění v MotoGP, kde snad doufal v nějaké pokračování své kariéry, když jeho tým v šampionátu MS-Superbike MV Agusta.corse v šampionátu stejně skončil.

Jordi Torres závodil pět sezón v MS-Moto2, 2013 vyhrál na Sachsenringu a na sezónu 2015 odešel do MS-Superbike. Hned ve své první sezóně skončil celkově 5.!, čtyřikrát stál na pódiu a vyhrál 1. jízdu v Kataru. Potom dvě sezóny jezdil za Althea BMW a letos sž do začátku října za MV Agustu.

Tito Rabat si při GP Silverstone přivodil otevřenou zlomeninu stehenní kosti, místo něho startoval v Misanu v týmu Reale Avintia Ducati hodně neznámý Francouz Christophe Ponsson, ale závodění v «premier class» bylo nad jeho síly.

A tak Torres střídal šampionáty, motocykly a pneumatiky: Z Aragónu (MotoGP) se přemístil do Magny Cours (WSBK) a dále letecky do Thajska (MotoGP). Potom bylo v plánu závodění v Argentině (WSBK), Japonsku (MotoGP) a Kataru (WSBK).

Ovšem po obou závodech MotoGP v Aragonu a Buriramu bylo týmu Reale Avintia Ducati jasné, že Torres zůstane až do konce sezóny.

MV Agusta to vzala na vědomí a od 31-letého Španěla se distancovala, i když velmi přátelsky. Místo něho angažoval týmový šéf Andrea Quadranti Chilana Maximiliana Scheiba.

A mezitím jsou všechny kvalitní týmy v šampionátu WSBK obsazeny, jedinou možností pro Torrese je naděje stát se druhým (prvním?) pilotem v týmu Go-Eleven, pokud zde dojede k dohodě s továrnou Ducati.

Ale na jezdeckém trhu jsou kromě něho ještě další volní a hodně kvalitní jezdci: Fores, Laverty, Baz, Savadori.

Volné je ještě místo v týmu Orelac Kawasaki, možná se do šampionátu podaří vrátit nizozemské stáji bratranců Ten Kateových.

Nebo musí Torres počkat na vývoj situace v satelitních týmech Ducati MotoGP v sezóně 2019 a doufat v nějaké uvolněné místo...Uvidíme.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama