Reklama

Změny ve startovní listině pro GP Brno 2018

Už zítra ráno se vydají k prvním volným tréninkům postupně jezdci všech tří kubatur na brněnský Masarykův okruh. A jaké jsou změny ve startovní listině proti závodům, kde startují jen stabilní piloti.

MotoGP

Němec #6 Stefan Bradl (HRC Honda Team) sice už závodil při domácím závodě na Sachsenringu, ovšem to byl doslova narychlo «upečený» záskok po pátečním FP1 za nevyléčeného Itala Francesca Morbidelliho v týmu Marc VDS Honda. Ovšem brněnský start byl pro německého jezdce hodně dopředu naplánován a zkušený Němec pojede s továrním motocyklem od HRC!, stejně jako v září v Misanu.

Rovněž testovací pilot Suzuki #50 Sylvain Guintoli (Team SUZUKI ECSTAR) z Francie má letos v plánu starty s wild card a to celkem tři: GP Katalánska už má za sebou, Brno ho čeká nyní a GP Japonska v Motegi bude prvním závodem zámořské trilogie.

A na startovní rošt v «premier class» se vrací #21 Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS) , který musel dva závody vynechat kvůli zranění.

Moto2

#12 Sheridan Morais (Willi Race Racing Team) z Jižní Afriky pojede v Brně s motocyklem Kalex. Není to ale už motocykl pocházející ze zásob týmu Stop & Go 2016, nýbrž se jedná o úplně jiný stroj. Vloni totiž Karel Hanika za tento tým havaroval v závěru sezóny při závodě CEV-Repsol a Brňané tak museli zakoupit úplně nový rám. Ten vybavili updaty od týmu Marc VDS, takže 34-letý Jihoafričan s portugalskou licencí (kvůli jihoafrickému sponzoru Samurai působícím v Portugalsku) už v Brně letos dvakrát testoval s tímto novým motocyklem a dle týmového manažera Josky Kubíčka jezdil hodně rychle. Pokud Morais v Brně zajede odpovídající výsledek, čekají ho ještě dva starty s wild card, na okruhu Red Bull Ring v Rakousku a potom ještě v italském Misanu.

#18 bude mít při svém už šestém letošním startu s wild card Xavi Cardelus (Team Stylobike)

Na startovním roštu neuvidíme #21 Federica Fuligniho z týmu Tasca Racing, ten si o minulém víkendu při tréninku zlomil pravou klíční kost a náhradník za něho nebyl do Brna nominován.

Chybět bude #32 Isaac Vinales (SAG Team) - zatím prý pouze provizorně, toho nahradí jeho krajan s #55 Alejandro Medina Mayo.

Naopak se po zranění vrací rychlý Fin #66 Niki Tuuli z týmu SIC Racing.

Moto3

V této kubatuře uvidíme český talent jménem Filip Salač - Cuna de Campeones Czech Talent. 16-letý Čech pojede 2 roky starý motocykl KTM po Philippu Öttlovi, který ale bude vybavený letošní elektronikou.

Němec Tim Georgi sice rovněž dostal wild card pro závod na Masarykově okruhu a měl v Brně závodit za tým Freudenberg Racing s motocyklem KTM, ale nedostatek finančních prostředků vedl k tomu, že minulý týden byla jeho účast stažena. Určitě škoda, vloni na mokru byl Georgi v FP1 úplně nejrychlejší, v FP2 pak v Top-6.

Naopak po zranění - zlomená pravá klíční kost - se vrací #40 Darryn Binder z týmu Red Bull KTM Ajo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama