Reklama

Změna v kalendáři MS-Endurance, tedy posunutí 21.German Speedweeku

Ve snaze vyhnout se prestižní Tourist Trophy a MS-Superbike na brněnském Masarykově okruhu museli jít pořadatelé 21. ročníku German Speedweek do kompromisu a tento termín MS-Endurance o týden posunout.

Původně se měl konat předposlední závod MS-Endurance 2017/2018 - tedy 8-hodinovka v Oscherslebenu - v termínu 7. až 9. června, ale jelikož někteří jezdci z tohoto šampionátu závodí buď na Tourist Trophy na Isle of Man, nebo jsou zase členy týmů, které mají smluvní povinnosti v WorldSBK, -SSP nebo STK - a v tomto termínu se vrací do Brna MS-Superbike, tak se pořadatel German Speedweek na přání promotéra šampionátu Eurosport Events, když už předtím musel ustoupit z tradičního srpnového termínu, rozhodl posunout německý závod o týden později - na 14. až 16. června.

Jedna zajímavost: Český tým Viktora Nosse hledá optimální složení týmu na novou sezónu! Jasný je pochopitelně ex-pilot Grand Prix Karel Hanika, ovšem mohlo by se najít hodně zajímavé řešení, co se týká dalších dvou jezdců - tedy z českého pohledu by to mohla být opravdu BOMBA! Problémem jsou ale finanční prostředky: Bulhar Martin Choy jich do týmu přináší zásluhou bulharského zastoupení BMW opravdu hodně, bohužel ale jeho rychlost neodpovídá úrovni šampionátu MS-Endurance (stačí porovnat časy, které zajíždí třeba Hanika s časy bulharského týmového kolegy!).

No uvidíme, ale v zákulisí se rýsuje hodně zajímavá a zvučná trojice.

Termíny MS-Endurance 2018

21.04. 24h Le Mans (Francie)
12.05. 8h Slovakia Ring (Slovensko)
17.06. 8h Oschersleben (Německo)
29.07. 8h Suzuka (Japonsko)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama