Reklama

Ze spojení Forward-MV Agusta se stal skandál!

Forward-Racing už nebyl v MotoGP žádaným týmem, takže Giovanni Cuzari převzal koncem roku 2015 tovární tým MV Agusta v MS-Superbike. Bylo to setkání dvou nemocných pacientů.

Značka MV Agusta se po sezóně 2015 z MS-Superbike- Supersport už málem odporoučela, finančně bylo další závodění malé továrničky z Varese finančně nemožné. Jako zachránce byl prezentován Giovanni Cuzari, který se s týmem Forward Racing z MS-MotoGP měl starat o další závodění této značky.

Ovšem dobrodruh Cuzari se nikdy neobjevil, místo něho se vynořil absolutně neznámý Andrea Quadranti, který tým zachránil před definitivním zánikem.

Quadranti převzal tým minulou zimu, když bylo jasné, že principál týmu Forward Cuzari nejenže nepřivede slíbené sponzory, ale nikdy se v šampionátu WorldSBK- SSP zřejmě ani neobjeví.

Mediálně neznámý Quadranti mezitím marně čekal, co se stane. Uplynul listopad 2015 a také v prosinci se nic nestalo. Quadranti vytvořil vlastní tým, od Forwardu se nic konkrétního neobjevilo. V březnu 2016 byla uzavřena smlouva s továrnou MV Agusta, zatímco Forward pouze prohlašoval, že je hodně těžké sehnat sponzory.

Od Giovanniho Cuzariho «velkohubě» slibovaná spolupráce mezi týmem Forward Racing a továrnou MV Agusta se nikdy ani nezačala.

Co se týká příchodu odborníků od týmu Forward - jak uvedly média- tak přišli pouze jeden mechanik, jeden specialista na elektrotechniku a šéf mechanik, ty ale musel od prvního dne platit Quadranti.

Cuzari ovšem nadále mluvil o svých lidech, ovšem ty platil Quadranti. Ten byl v týmu zaangažován už v době působení Rusa Yakhnicha, ten svou hodně neslavnou spolupráci s bossem MV Giovannim Castiglionim zakončil v polovině sezóny 2014. Quadranti pracoval 2015 jako týmový manažer a měl být spojením mezi závodní dráhou a továrnou, zatímco Cuzari se měl starat a vytvořit závodní tým.

Bohužel tým MV Agusta nemá žádného hlavního sponzora, což dokazují prázdné kapoty továrních motocyklů v obou kubaturách mistrovství světa.

Veškerou zodpovědnost za zaměstnance tak má Quadranti a to od února (března), když Cuzari oznámil, že se žádný sponzor neobjeví.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama