Reklama

Zdravotní stav Leona Camiera je stabilizovaný

Během 3. kola první aragónské jízdy Mistrovství světa šampionátu Superbike došlo k hromadnému crashi tří jezdců, ve kterém byli Leon Camier (Honda), Jordi Torres (MV Agusta) a Lorenzo Savadori (Aprilia).

Britský tovární pilot týmu Red Bull Honda World Leon Camier spadl jako první, a za ním jedoucí Torres se mu už nedokázal vyhnout, stejně jako Lorenzo Savadori, který zasáhl jeho - na trati ležící - motocykl Honda. Závod byl okamžitě přerušený červenou vlajkou, protože Leonův stav byl znepokojující.

Nejprve byl Camier převezen do Medical Center, kde mu poskytli první ošetření pracovníci mobilní kliniky. Vzhledem k tomu, že existovalo riziko vnitřních zranění, byl britský jezdec transportován na důkladnější vyšetření do nemocnice v Alcanizi.

Podle vyjádření vydaného v sobotu jeho týmem Red Bull Honda World Team Superbike je Leon ve stabilním stavu a je při vědomí.

Byly diagnostikovány zadní zlomeniny žeber 9, 10 a 11. To způsobilo plicní kontuzi na levé straně, což není nikdy příliš uklidňující.

Kontuze plic - traumatické poškození plicního parenchymu s následným lokalizovaným edémem a prokrvácením bez lacerace. Je to hlavní faktor rozhodující o osudu nemocného při poranění hrudníku. Je obvykle spojena s dalšími závažnými nitrohrudními poraněními. Nejčastěji vzniká tupým poraněním hrudníku.

Během tří dnů bude vydána mnohem přesnější zpráva o jeho zdravotním stavu.

Za celou redakci webu Motoforum.cz přejeme sympatickému britskému jezdci úplné uzdravení a co nejrychlejší návrat do sedla motocyklu Honda.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama