Reklama

Zarco u Pramacu místo Bagnaii?

Ducati plánuje tovární tým MotoGP 2021 s Doviziosem a Millerem. V satelitním týmu Pramac-Ducati je zdá se jasný Rookie Jorge Martin. O druhém místě se rozhodne mezi Bagnaiou a Zarcem, jak se nechal slyšet sportovní ředitel Ducati Corse Paolo Ciabatti.

Ducati Corse má pro letošní sezónu 2020 pod smlouvou celkem pět jezdců: Andrea Dovizioso a Danilo Petrucci budou s motocykly GP20 závodit v továrním týmu, Jack Miller a Pecco Bagnaia rovněž s letošními továrními stroji Desmosedici za Pramac Racing, k tomu ještě Johann Zarco s GP19 v týmu Reale Seguros Avintia Racing, kde bude jeho týmovým kolegou Tito Rabat s dalším motocyklem GP19.

Pro příští sezónu má zatím podepsanou smlouvu pouze Jack Miller, který bude závodit v továrním týmu Winnow-Ducati. Přání Ducati je potom následující, Dovizioso by měl absolvovat už svou devátou sezónu u Ducati. Dlouho se zdálo, že v satelitním týmu Pramac bude jezdit dvojice Pecco Bagnaia a Rookie Jorge Martin. V posledních dnech se ale hodně událo.

Bagnaia přišel 2019 jako Rookie a měl k dispozici Ducati GP18, ovšem celkově obsadil mistr světa Moto2 z roku 2018 až 15. místo - nejlépe byl odmávnut jako čtvrtý na Phillip Islandu, ale pouze 3x se umístil v Top-10.

Nyní má k dispozici identický materiál jako Dovizioso, Petrucci a Miller.

„Museli jsme se rozhodnout hodně brzy s Jackem Millerem, ještě dříve než začne v červenci konečně letošní sezóna. Další rozhodnutí můžeme posunout později, až budou odjety 2 až 3 závody“, řekl jasně sportovní ředitel Ducati Corse Paolo Ciabatti a hned dodal: „Máme pod smlouvou ještě Johanna Zarca, který už ve 30 letech není sice nejmladší, ale nesmíme zapomenout na jeho výsledky, které zajel dříve před jeho závoděním u KTM. Proto chceme nechat jedno místo ještě volné. Samozřejmě, že Bagnaia je ve svých 23 letech a díky svým výsledkům v Moto2 pilotem, kterého pro budoucnost nesmíme pustit ze zřetele, na straně druhé chceme od něho s motocyklem 2020 vidět jasné zlepšení oproti sezóně 2019“, říká jasně Ciabatti.

Každý dobře ví, že Francouz Zarco dokončil sezóny 2017 a 2018 v MotoGP v Top-6 a celkově má na svém kontě šest pódiových umístění se satelitním motocyklem Yamaha.

Zarco byl vloni po Grand Prix Misano vyhozen z týmu Red Bull-KTM; jeho smlouva na sezónu 2021 byla zrušena už předtím.

Zarco závodil poslední tři Grand Prix 2019 za LCR-Honda (dojel 13. v Austrálii, potom dvakrát havaroval) v místo vedle Marca Márqueze u Repsol-Honda. Tam ale dostal přednost Alex Márquez, a jemu zbývala pouze možnost, nahradit našeho Karla Abrahama v týmu Avintia-Ducati - s výhledem na sezónu 2021 do stáje Pramac.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama