Reklama

Zarco sleduje Tour de France přímo z kola

Že jsou motocykloví závodníci vášnivými cyklisty se ví už hodně dlouhou dobu, stejně jako to, že cyklistika patří mezi jejich oblíbené druhy fyzické přípravy.

Český jezdec Ondřej Ježek se třeba pravidelně zúčastňuje cyklistických závodů nejen na Masarykově okruhu, na kole trénoval hodně pravidelně až do svého zranění i Lukáš Šembera.

Velkým vyznavačem cyklistického tréninku byl třeba Troy Bayliss - ten měl takovou normální týdenní dávku v okolí Monte Carla 500 km. Američan Ben Spies se dokonce kvůli cyklistice přestěhoval do Itálie, kde jsou nejlepší terény k cyklistickému tréninku a v USA měl vlastní cyklistický klub.

Na kole trénuje hodně Cal Crutchlow - se svým kamarádem Jackem Millerem objíždí celkem pravidelně horské terény na Isle of Man.

Velká většina současných pilotů MotoGP pak využívá čtvrteční den před závodním víkendem k cyklistickému tréninku na nastávajícím okruhu.

Bratři Alex a Marc Marquezové se nedávno zúčastnili silničního závodu ve španělském Katalánsku, hodně kilometrů na kole pak absolvují Pol a Aleix Espargaró.

pedrosa kolo marquez kolo esparagaro kolo

Kultovním kopcem na Tour de France je třeba Mont Ventoux, ležící nad Vaucluse (zahynul tam tragicky cyklistický mistr světa z roku 1965 Brit Tom Simpson, +13.července 1967) a právě na něm se nechal vyfotografovat v uplynulých dnech Johann Zarco, který letošní ročník Tour de France, tedy „Staré dámy“ sleduje právě ze sedla svého bicyklu.

Mimochodem: Před měsícem ve dnech volna mezi jednotlivými závody Grand Prix byl na vrcholu tohoto kopce i Dani Pedrosa. Toho jsem já sám pozoroval před 3 až 4 lety při cyklistickém soustředění na Lanzarote, když bydlel ve vedlejším hotelu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama