Reklama

Zarco logickým nástupcem Lorenza?

Situace v továrním týmu Repsol-Honda vzhledem k sezóně 2020 je hodně nepřehledná. Zůstane Jorge Lorenzo? Nebo přijde jeho náhradník? A kdo to bude? Johann Zarco nebo Takaaki Nakagami?

Podívejme se na aktuální situaci podrobněji: Španěl Jorge Lorenzo má platnou smlouvu i na sezónu 2020. Ta se dle našich informací pohybuje ve výši 3 až 4 milionu Euro. Pokud by ji tým Repsol Honda chtěl ukončit, tak se bude muset s pětinásobným mistrem světa nějakým způsobem vyrovnat...Ale to stejné platí i v případě opačném, kdyby totiž od smlouvy odstoupil Mallorčan, tak by na tuto částku nikdy nedosáhl...

Původní varianta byla, že Lorenzo absolvuje jak finále sezóny 2019 ve Valencii, tak také všechny posezónní a předsezónní testy a první dvě Grand Prix 2020 a pak se rozhodne, co bude dále.

Ovšem po GP Austrálie, kdy Lorenzo ztratil na vítěze (a svého týmového kolegu Marqueze) propastných 66 sekund, došla trpělivost i hodně konzervativním japonským bossům v HRC a a rozhodli se situaci nějak řešit.

Nabízí se tři varianty!:

Vymění Lorenza hned po sezonním finále Zarcem a nechají ho testovat nový motocykl Honda RC213V roku 2020 už na testech ve Valencii a potom v Jerezu?

Nebo se vrátí ke slovu původní varianta s Lorenzem a to minimálně do prvních dvou závodů Grand Prix 2020?

Nebo byla - úspěšná operace pravého ramene Takaaki Nakagamiho (provedena Dr. Hiroyiki Sagayem v speciální klinice v Funabashi) - schválně posunuta už na termín po GP Japonska v Motegi - aby byl japonský jezdec připraven co nejdříve eventuálně schopen zaskočit za Lorenza.

Uvidíme, Japonci ještě nějaké definitivní a ideální řešení neoznámili, takže si musíme počkat....



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama