Komentáře k článku Začínají testy Moto3 ve Valencii zpět na článek →

  • Nepřihlášený Pedro Úterý 04.února 2020, 17:45

    Bože jak já se těším hlavně na ty Moto3, už mi to neskutečně chybí :D

    Reagovat
  • Nepřihlášený badovini Úterý 04.února 2020, 20:11

    ja se těším letos na Filipa co předvede ale celkově jde motorsport dle mě špatným směrem.holt člověk talent má ale bez peněz je mu talent k ničemu. ...

    Reagovat
  • Nepřihlášený Lumen Úterý 04.února 2020, 21:06

    Je otázka, jestli jsou motorky vůbec sport, chybí jim základní atribut a to, že se do špičky postupně dostávají nejlepší sportovci. V motosportu spousta z nich vůbec nedostane šanci se k vrcholu propracovat svou pílí a talentem.

    Reagovat
  • Nepřihlášený olga Úterý 04.února 2020, 21:27

    Lumene, to je ale už skoro v každém sportu. Píle a talent ti už nestačí nikde. V motorkách nebo v motorsportu je ten kontrast největší

    Reagovat
  • Nepřihlášený Lumen Úterý 04.února 2020, 21:47

    No, peníze to stojí vždycky, ale např. v tenise, kterej je taky dost drahej, pokud patříš jako žák k naší špičce, tak třeba. v Prostějově zařídí děcku školu, trenéry, ubytování atd. bezplatně, jen se rodiče musí upsat, že z budoucích výdělků odevzdá sportovec nějaký procenta, což není špatnej model. V rodině máme dva malý fotbalisty a to bys koukala jak už se kolem mladejch točí bafuňáři.

    Reagovat
  • Nepřihlášený Úterý 04.února 2020, 21:53

    No tak jasne... koupis kopacky, nagelujes vlasy a kdyz si dobrej klub na tobe vydela miliony... u motorek musis miliony nejprve investovat a pak je spis uz nikdy neuvidis. :-)

    Reagovat
  • Nepřihlášený Lumen Úterý 04.února 2020, 22:24

    Vidím, že se mně podařilo rozproudit komentáře(což je dobře), ale konstatuju,že skoro všichni závodníci to mají těžký, jen po nich furt někdo chce peníze. Neobdivuju fotbal, ale je fakt, že je to produkt, kolem krerýho se točí neskutečný peníze. Jen se divím, že motosport, který se tváří jako super profi, nedokáže přivést alespoň takový množství a kvalitu sponzorů, kteří by to dokázali usponzorovat. Jeden můj starší kamarád, fanda motorek říká, že motosport je taková naleštěná bída.

    Reagovat
  • Nepřihlášený David Středa 05.února 2020, 00:55

    Souhlasím. Ale třeba formule 1 na tom je daleko hůř, tam tátové kupují pro své děti týmy (ehm Stroll ehm) nebo se jako testovací / vývojoví jezdci angažují bohatí budižkničemové, kteří spolu přinesou sponzory jen pro to, aby měl tým o pár desítek tisíc € víc, což v tom sportu neznamená nic. Buďme rádi, že toto u motocyklů zatím není :D Spousta dobrých jezdců skončila po pár sezonách, ale jak už několikrát někdo zmínil - Talent se musí projevit během prvních 2-3 sezon a pak postoupit dál, jinak je jezdec ztracený. Masbou a Vazquez by mohli vyprávět, věcně v Moto3 a pak je přestup výš zničí. McPhee se pořádně rozjel až poslední rok a Kubajz za těch 10 sezón nezískal ani 10 beden a žádné vítězství. Přechod výš by ho pravděpodobně pohřbil (samozřejmě nevíme, jak by to bylo, ale minimálně toto by se stalo u většiny). Alespoň že v Moto3 je ten materiál na 95% identický a za sezónu máme už 8 a více vítězů a alespoň 15 jezdců na bedně. Jediné “slabší” období Moto3 bylo za vlády Alexe Marqueze / Rinse / Viñalese (aneb sezóna 2013, kdy všechny závody vyhráli tito jezdci + ještě Luis Salom, ale celkově to byla nejnudnější sezóna ze všech, ale to jsem trochu odbočil...)

    Reagovat
  • Nepřihlášený Gardener Středa 05.února 2020, 23:04

    Lumen: Zajímavá otázka. Každopádně to není o tom, kdo je nejlepší? Tak fungují možná ještě Red Bull Rookies. Španělé do toho sypou vrchem/spodem, přes kolabující banky a obří zadluženost..... nicméně u nich mám alespoň pocit, že ti kluci fakt patří ke špičce, na rozdíl od různých béčkových pilotů, kteří si to koupili, protože na to mají....teda patří tam i Simon, ale to je výjimka.

    Reagovat
Přidat komentář:


Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama