Reklama

Začíná šampionát CEV Repsol

Následující víkend začíná hodně prestižní šampionát FIM CEV Repsol v kubaturách Moto3, Moto2 a SBK. Španělský šampionát CEV Repsol byl od loňského roku povýšen na Mistrovství světa juniorů v kubatuře Moto3 a mistrovství Evropy v Moto2, stejně jako mistrovství Evropy SBK.

První závodní víkend se koná v Cheste u Valencie na okruhu Ricarda Torma. Přihlášeno je 40 jezdců v nejslabší objemové kubatuře Moto3, 31 jezdců a jezdkyň v Moto2 a 24 pilotů bude sedlat motocykly Superbike.

V nejslabší objemové kubatuře Moto3 se to jen hemží závodníky z letošního seriálu Red Bull Rookies Cupu jako jsou třeba Japonci Kaito Toba nebo Ayumu Sasaki, Španěl Raul Fernandez nebo Rus Makar Iurchenko. Jsou zde i piloti se zkušenostmi z Grand Prix, Italové Stefano Manzi a Lorenzo Dalla Porta, bohužel sešlo z plánovaného startu Filipa Salače.

V Moto2 jistě stojí za zmínku domácí jezdkyně Ana Carasco, Japonec Tetsuta Nagashima, Jihoafričan Steven Odendaal, Francouz Alan Techer a také syn slavného otce - Remy Gardner z Austrálie.

V královské kubatuře SBK jsou to především lokalmatador Carmelo Morales a jeho krajan Santiago Barragan.

Zatímco kubatury Moto3 a Moto2 pojedou dva závody, tak SBK čeká pouze jedna jízda.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama