Reklama

Zachrání Julese Cluzela GMT94 Yamaha?

Situace týmu Nerds Racing Yamaha v MS-Supersport už je hodně na hraně! Pokud do 23. srpna nebude členům týmu vyplacena mzda v celkové hodnotě 150 000 Euro, tak tým Nerds Racing Yamaha majitele Vafiho Khana v závodní sezóně 2018 nebude pokračovat!

Mechanici už nedostali mzdu za 100 a více pracovních dní, a oba jezdci Francouz Jules Cluzel a Rakušan Thomas Gradinger zůstanou rovněž bez týmu a motocyklu.

Francouzský jezdec Jules Cluzel je v MS-Supersport aktuálně na druhém místě se ztrátou pouhých 5 bodů na lídra šampionátu Sandra Corteseho. 29-letý Cluzel doufal, že dostane motocykl Kawasaki v týmu Puccetti Racing po Sofuoglovi, to se ale nestalo a přednost zde dostal ex-pilot z MotoGP Hector Barbera. Cluzelovi se nyní naskytla přece jen šance, pomocnou ruku mu podal jeho krajan Christophe Guyot a nabídl mu dokončení sezóny ve stáji GMT94 Yamaha.

V daleko horší situaci je ale jeho současný týmový kolega, 22-letý Rakušan Thomas Gradinger. Ten za své závodění v letošní sezóně v šampionátu MS-Supersport zaplatil týmu Nerds Racing celkem 100.000 Euro a to ve dvou splátkách po 50.000 Euro.

První část převedl Gradinger přímo Vafimu, druhou pak týmovému manažeru Gary Reyndersovi, který už ale v týmu nepůsobí....

Nyní chce Gradinger dostat nazpět poměrnou částku 33.000 Euro, aby si mohl zakoupit nějaké jiné startovní místo do konce letošního šampionátu.

Celá situace je hodně nepřehledná a prakticky skoro nikdo se v ní němůže vyznat, což je zřejmě také účelem: Khan je majitelem firmy Nerds Motorcycle Repairing Garage LLC v Dubai. A jelikož jeden hobbyjezdec přišel při havárii o život, neboť mu selhaly brzdy na motocyklu zakoupeném právě v této firmě, tak vše vyšetřuje policie a Nerds tak má obstavené bankovní konto...

Proto vše zatím platil dle Garyho Reynderse otec Vafi Khana, úspěšný indický podnikatel a dle ex-týmového manažera je syn Vafi pouze prostředníkem.

Dle dostupných informací obdržel Cluzel zatím všechny fixní peníze, ovšem prémiové bonusy za umístění nedostal...! Pro něho ale platí jedno jasné pravidlo: Pokud by on sám opustil tým jako první, tak by peníze už nikdy nedostal...

V polovině září pokračuje MS-Supersport dalším závodem v Portimau. Od promotéra šampionátu DWO nemůže Khan očekávat žádnou pomoc, to je jasné: Články v médiích poškodily šampionát MS-Supersport v očích veřejnosti, navíc Khanův tým Nerds Racing Yamaha nezaplatil dosud, ačkoliv termín splatnosti byl už 22. července, finální částku za pneumatiky a také za Clinica Mobile!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama