Reklama

Yonny Hernandez s Tech3 Yamaha na testech v Sepangu

Exkluzivně vám jako první médium v ČR přinášíme zprávu, kdo nahradí Jonase Folgera na třídenních testech v Sepangu za tým Tech3-Yamaha. Bude to kolumbijský pilot Yonny Hernandez.

Týmový šéf Tech3 Yamaha Hervé Poncharal neměl vůbec jednoduchou úlohu, když musel během několika desítek hodin najít řešení náhradního jezdce za nemocného Němce Jonase Folgera, který nepojede závody královské kubatury MotoGP v celé sezóně 2018.

Řešení je hodně překvapivé, náhradníkem je stabilní pilot MS-Superbike z týmu Pedercini Kawasaki Yonny Hernandez z Kolumbie, který tak bude testovat satelitní motocykl Monster Yamaha M1 Tech3 ve dnech 28.- 30. ledna, jak píše italský sportovní deník La Gazzetta dello Sport.

29-letý Kolumbijec Hernandez je velmi zkušeným pilotem královské kubatury, když má na svém kontě v sezónách 2012 až 2016 celkem 87 startů v královské kubatuře MotoGP a ještě dalších 40 startů v letech 2010/2011/2017 v Moto2. V MotoGP postupně závodil s motocyklem BQR a se strojem Ducati za týmy Avintia Blusens, Paul Bird Motorsport, Pramac Racing a Aspar Team a nejlépe byl odmávnut na P7 v -GP Malajsie 2014.

Kuriozitou je skutečnost, že zítra na výstavě Motor Bike ve Veroně bude Hernandez představen týmem Kawasaki Pedercini, s kterým je spojován jako stabilní pilot ve světovém šampionátu MS-Superbike.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama