Reklama

Yonny Hernandez potvrzen týmem Tech3 Yamaha pro testy v Sepangu

Yamaha dnes potvrdila, že Kolumbijec Yonny Hernandez nahradí v týmu Tech3 Yamaha nemocného Němce Jonase Folgera minimálně pro testy MotoGP v Sepangu, které se uskuteční koncem měsíce ve dnech 28. - 30. ledna.

Majitel týmu Tech3 Yamaha Hervé Poncharal k tomuto angažování Yonnyho Hernandeze řekl: „Yonny má nyní příležitost, ukázat svůj talent na motocyklu Yamaha M1. Může nyní s námi absolvovat tři testovací dny a ukázat jak Yamaha Motor Corporation, tak našemu tým svůj talent a schopnosti. Před návratem ze Sepangu nepadne v žádném případě definitivní rozhodnutí. Budeme hodně podrobně sledovat, jak si bude počínat Yonny při testech, neboť patří ke kandidátům, kteří by mohli nahradit Jonase.“

Tým se rozhodne definitivně ještě před druhým testem MotoGP v thajském Buriramu v polovině února.

Včera a předevčírem absolvoval Hernandez test WorldSBK s týmem Pedercini Kawasaki a nyní byl uvolněn pro Tech3 Yamaha.

29-letý Kolumbijec Hernandez je velmi zkušeným pilotem královské kubatury, když má na svém kontě v sezónách 2012 až 2016 celkem 87 startů v královské kubatuře MotoGP a ještě dalších 40 startů v letech 2010/2011/2017 v Moto2. V MotoGP postupně závodil s motocyklem BQR a se strojem Ducati za týmy Avintia Blusens, Paul Bird Motorsport, Pramac Racing a Aspar Team a nejlépe byl odmávnut na P7 v -GP Malajsie 2014.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama