Reklama

Yonny Hernandez končí v MS-Moto2, místo něho Joe Roberts

Kolumbijský jezdec Yonny Hernandez se rozešel se svým týmem AGR a ukončil tak předčasně své závodění v MS-Moto2. Na Hernandeze totiž letos nezbylo místo v královské kubatuře MotoGP a musel vzít za vděk pouze Moto2.

Zde se mu ale vůbec nedařilo a před brněnskou GP je s Kalexem týmu AGR až na 20. místě s pouhými 16 body, když nejlépe dojel v Jerezu na 9. místě a ještě jednou byl odmávnut v Top-10 a sice v Le Mans.

29-letý Hernandez z Medelinu, který má na svém kontě celkem 87 startů v MotoGP a 36 v Moto2 se chce 2018 vrátit do MotoGP! Vzhledem k dosti velkému finančnímu sponzorskému příspěvku má dle zahraničních motocyklových webů šanci nahradit našeho Karla Abrahama v týmu Jorge «Aspara» Martineze.

Místo Kolumbijce pojede už od Brna v MS-Moto2 Američan Joe Roberts, kterého jsme v minulosti vídávali třeba v Red Bull Rookies Cupu (2012 - celkově 9.; 2013 - celkově 14.) a který nyní velmi úspěšně závodí v ME/CEV Moto2. Zde jezdí právě za tým AGR a je celkově v Top-5, když už má na svém kontě letos dvě pódia.

20-letý Kaliforňan by se tak stal opět jediným stálým Američanem, který by startoval v šampionátu MS. Před ním startoval na plný úvazek Josh Herrin, a to v sezóně 2014, ale po 10 závodech bez jediného bodu své závodění za tým AirAsia Caterham ukončil.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama