Reklama

WSBK: Zachrání Alex Lowes další kariéru Melandriho?

Devatenáctinásobný vítěz závodů WorldSBK Marco Melandri musel své závodění v tomto šampionátu po absolvování 102 závodů nedobrovolně ukončit, když byl přetransferován továrnou Aprilia do závodního seriálu MotoGP.

Zde se ale necítil vůbec v pohodě a po TT Dutch v Assenu v roce 2015 své závodění v továrním týmu Aprilia ukončil. Pilot se startovním číslem #33 má 33 let, takže pro závodní seriál WorldSBK není vůbec starý. Nyní se italskému jezdci nabízí varianta pokračování v jeho závodní kariéře. Hlavní otázkou je, zda by stáj Yamaha Pata uvolnila pro Marca Melandriho jeden motocykl. Ten by jezdil v barvách Remo Gobbi a v létě 2016 by se mohl charismatický Ital v klidu zapojit do šampionátu World SBK.

Ostatně Yamaha Europe má v muži jménem Andrea Dosoli velkého fanouška # MM33.

A po zahřívací době během letní přestávky by se Melandri zúčastnil zbývajících evropských závodů WorldSBK s motocyklem Yamaha YZF R1 a v příštím roce by se stal po odchodu Alexe Lowese do MotoGP týmovým kolegou - stejně jako v dobách továrního týmu Aprilie v WorldSBK - francouzského mistra světa 2014 Sylvaina Guintoliho.

Foto: @Libor Bedřich



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama