Reklama

WSBK: IDM vede nad BSB 3:1!

Extrémně vysoko jsou zatím hodnoceny výkony německého šampióna SBK Markuse Reiterbergera. A v porovnání s dalším národním šampionem - tedy z BSB Joshe Brookesem - má německé IDM jasnou převahu.

Nebýt defektu pneumatiky a z toho vyplývajícího pádu v první australské jízdě, by to bylo dokonce úplně jednoznačně 4:0! Musíme ale vzít samozřejmě v úvahu, že Brookesův tým Milwaukee začal prakticky na nule, tedy bez jakýchkoliv nashromážděných dat a v úplně novém šampionátu.

Naopak Reiterbergerův tým Althea převzal čtyřletá data od týmu Van-Zon-BMW, takže nebyl potřeba žádný základní test a mohlo se začít hned pracovat na detailech. Takže jsme měli k dispozici hotový motocykl. A tým Genesia Bevilacquy má za sebou úspěšnou historii ve WSBK, kromě jiného také titul mistra světa 2011 zásluhou Carlose Checy.

V dosavadních čtyřech odjetých závodech byl Reiti odmávnut třikrát v Top-8, a jednou se dokonce 22letý Němec umístil v Top-5.

Po dvou titulech v IDM Superbike absolvuje Markus Reiterberger za tým Althea BMW svou první sezónu v MS-Superbike a má s tímto italským týmem manažera Genesia Bevilacquy dvouletou smlouvu.

Už nyní se ale na německy mluvících webech vážně diskutuje o jeho eventuálním přestupu do paddocku MotoGP - samozřejmě po uplynutí jeho smlouvy s týmem Althea BMW.

Samozřejmě pro Reiterbergera hovoří obrovské plus v tom, že s motocyklem BMW S 1000 RR závodí už pátou sezónu. V polovině dosud odjetých závodech MS-Superbike se tento Bavorčan mohl v cíli pyšnit tím, že byl také nejlepším jezdcem s motocyklem BMW.

Faktem je, že level v IDM v posledních letech byl na skoro stejné úrovni jako v BSB, což nejlépe dokazují dosažené časy třeba z Assenu, kde se jezdí oba šampionáty. Jediným rozdílem je neoddiskutovatelná skutečnost, že v IDM byli vždy maximálně tři velmi rychlí piloti, naopak v BSB třeba 15.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama