Reklama

WSBK: Arab Sulaiti - Šťastný - je lepší, než se očekávalo

Piloti, kteří si své místo na startovním roštu zakoupí - jedná se o částku okolo 200 000 Euro - nemají v paddocku WSBK to nejlepší jméno, ovšem viděno reálně, jsou na nich privátní týmy závislé. Katarec Saeed al Sulaiti si ovšem při premiéře MS Superbike v Austrálii nevedl zase tak špatně.

Sedm motocyklových značek poslalo od MS-Superbike 2016 továrnami podporované týmy. Tím zbyly pro zákaznické stáje jako jsou Toth Yamaha, Pedercini nebo Grillini Kawasaki jen zadní místa.

Saeed al Sulaiti je prvním stabilním arabským jezdcem v šampionátu motocyklů co nejvíce podobným těm sériovým. Při své premiéře na Phillip Islandu dokončil oba závody na P17 a vždy za sebou nechal oba jezdce maďarského týmu Toth Yamaha. To sice není žádné měřítko, ale ani jednou neskončil Katarec poslední.

Zatímco v Qualifying ztratil „Šťastný,“ tak zní do češtiny přeložené jméno tohoto jezdce, 3,996 sec na nejlepšího, tak v Superpole 1 to už bylo pouze 2,714 sec. V této časové oblasti se vše odehrávalo v prvním závodě, ve druhé jízdě to už bylo pouhých 2,5 sec. Al Sulaiti byl dokonce schopen akceptovat po většinu závodní distance tempo svého daleko výše hodnoceného kolegy Sylvaina Barriera a celkovou ztrátu v cíli přes 8 sec nabral na Francouze až v samém závěru, tedy v posledních kolech.

Samozřejmě, že Saeed al Sulaiti mohl být po závodním australském výkonu spokojen: „Phillip Island byl pro mě úplně novým okruhem. Zatímco při testech v Jerezu jsem ztratil na nejrychlejšího 5 sec, tak tady to byla pouhá polovina. A normálně je tento okruh tím správným referenčním bodem. Bohužel jsme měli hodně problémů, první den jsme kvůli závadě na elektronice vůbec nevyjeli na trať. Jinak bych byl v závodě ještě určitě rychlejší.

Měl jsem až do poslední chvíle před Jerezem, kde proběhly první letošní testy v lednu, strach, že něco nakonec v poslední sekundě nedopadne a v MS Superbike 2016 startovat nebudu. Naštěstí vše dopadlo dobře, já jsem prvním Katarcem v tomto světovém šampionátu a od lokálních médií v Kataru jsem plně podporován. Nyní mně tedy čeká mistrovský seriál, kde ale znám pouze Jerez, Aragón a Doha, vše ostatní pro mě bude absolutní novinkou.“

Foto: Pedercini Kawasaki



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama