Reklama

WorldSSP300 - Vítězem v Imole Marc Garcia

Vítězství Mika Pereze s Hondou se zdálo být pouze formální otázkou, ale nakonec v závodě WorldSSP300 v Imole dominovali jezdci s motocykly Yamaha, především Marc Garcia.

Ve všech trénincích a také v Superpole dominoval Mika Perez, pouze Alfonso Coppola mu stačil aspoň zdálky konkurovat. Ovšem v závodě se Perez hned po startu propadl a nebyl schopen zajíždět své časy z tréninku a nakonec byl v cíli odmávnut až na konci Top-10.

Na špici bojovali jezdci s motocykly Yamaha, během 11 kol se vystřídala na špici celá řada jezdců, 8 členná vedoucí skupina jezdila v rozmezí pouhých 1,6 sec. Nejvíce byl na špici viděn lokalmatador Coppola, ovšem v posledním kole ho předjel Marc Garcia, zatímco na třetím místě byl nakonec klasifikován Kalinin, neboť Borja Sanchez byl posunut o jedno místo dozadu, když si zkrátil průjezd šikanou.

Vyhrál tedy Marc Garcia (ESP-Yamaha); 2. Alfonso Coppola (ITA-Yamaha) +0.177; 3. Mykyta Kalinin (UKR-Yamaha) +1.676.

Nejlepším jezdcem s motocyklem Kawasaki byl v cíli Grassia na 8. místě, nejrychlejší ženou tradičně Ana Carrasco (12.).

Lídr šampionátu Scott Deroue zažil katastrofický závodní víkend a kvalifikoval se až na 21. startovní místo. V závodě ale srdnatě bojoval a 11. místem v cíli si zachránil Nizozemec první pozici v šampionátu.

V šampionátu WorldSSP300 vede po Imole Scott Deroue (NED-Kawasaki) - 55 bodů; 2. Alfonso Coppola (ITA-Yamaha) - 41, 3. Borja Sanchez (ESP-Yamaha) - 39.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama