Reklama

WorldSSP - Pre Motul Thai Round: Karty jsou zamíchány....

Na čele šampionátu WorldSSP je hodně překvapivě zkušený «outsider» Roberto Rolfo, překvapivý vítěz z Austrálie.

Ten dokonale využil neúčasti úřadujícího šampiona Kenana Sofuogla a crashe v zatáčce 'MG', kdy Federico Caricasulo (Yamaha) doslova sundal Julese Cluzela (Honda) a zkušený Ital nakonec vyhrál sprintérský závod na 10 kol o pouhou 1/1000 sekundy před Franxouzem Mahiasem. Třetí v cíli Anthony West bude z finančních důvodů v Thajsku chybět a objeví se až v Aragonu. Velký favorit PJ Jacobsen dojel «po výletu do kačírku» až na 6. místě, takže úřadující šampion Sofuoglu v boji o titul svou neúčast v Austrálii přečkal vlastně «bez ztráty kytičky».

Místo zraněného Sofuogla zde pojede s motocyklem Kawasaki domácí jezdec Thitipong Warokorn, kterého známe především ze startů v MS-Moto2.

Loňským vítězem je letos zatím bezbodový Jules Cluzel, druhý Sofuoglu bude tedy chybět a třetí Jacobsen má bodů 10, ovšem dle Motoforum.cz je žhavým favoritem. Lídr šampionátu Rolfo byl 2016 odmávnut až na P18, v Austrálii druhý Mahias v Thajsku 2016 nestartoval a West kvůli vysokým nákladům na startu nebude a pojede až v Aragónu.

WorldSSP - stav MS: 1. Rolfo (Kawasaki) 25 bodů; 2. Mahias (Yamaha) 20; 3. West (Yamaha) 16; 4. Ryde (Kawasaki) 13; 5. Tuuli (Yamaha) 11; 6. Jacobsen (MV Agusta) 10; 7. Wagner (Honda) 9; 8. Watanabe (Kawasaki) 8; 9. Calero (Kawasaki) 7; 10. Epis (Kawasaki) 6; 11. Morais (Yamaha) 5; 12. Khairuddin (Kawasaki) 4; 13. Baldolini (MV Agusta) 3; 14. Canducci (Kawasaki) 2.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama