Reklama

WorldSSP - MV Agusta: Všechno je jinak...!

Ačkoliv se stal Jules Cluzel 2016 vice-mistrem světa, tak se týmový šéf MV-Agusta Andrea Quadranti rozhodl proti němu. Francouz tak podepsal smlouvu na rok 2017 s týmem PTR-Honda od Simona Buckmastera.

Quadranti se potom vydal do paddocku při finále MotoGP ve Valencii, chtěl přivést do týmu buď jezdce z Moto2, nebo rychlého pilota z Moto3. A už to vypadalo, že jím bude Julián Simón, mistr světa 125ccm 2009 a vice-mistr světa Moto2 2010.

Ovšem 29letý Španěl se nakonec rozhodl smlouvu nepodepsat: „Jednal jsem s továrním týmem MV-Agusta v WorldSSP, ale jejich nabídka byla katastrofa“, který ve finále MS-Moto2 jezdil až do 24. kola v Top-6, pak měl crash.

Po skončení katarské stáje QMMF v šampionátu nenašel Simon odpovídající tým v Moto2 a tak se při testech MotoGP objevil v boxu Marc VDS Honda a působil zde jako Riding Coach svého kamaráda Tito Rabata.

Quadranti tak musí hledat dál a v Jerezu nechá testovat hned tři piloty, přičemž se jedná o následující jezdce: Patrick Jacobsen, Alessandro Zaccone a Alessandro Nocco jsou těmi vyvolenými.

23-letý Jacobsen ukončil letošní šampionát celkově v Top-4, ze svých dosavadních 35 startech skončil US-Boy 13x v Top-3.

17-letý Zaccone letos jel první sezónu v WorldSSP a překvapil dvěma umístěními v Top-5 (Aragón a Imola).

19-letý Nocco má zkušenosti ME-Supestock-600, MS-Supersport, hostující záskok v MS-Moto2 v týmu Leopard/Kiefer a také z Superstock-1000-Cupu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama