Reklama

WorldSSP: Lídrem Lucas Mahias, Kenan Sofuoglu out!

Závod MOTUL Thai je tento víkend druhou sezónní zastávkou šampionátu FIM MS-Supersport. A při letošní premiéře na Phillip Island v Austrálii byla celá řada favoritů, v Buriramu dosud vyhráli tři různí piloti: Ratthapark Wilairot, Jules Cluzel a Federico Caricasuolo.

Úřadující mistr světa a lídr šampionátu Lucas Mahias (GRT Yamaha Official WorldSSP Team) vyhrál v Austrálii a rozhodně by chtěl na první pozici zůstat i po Buriramu. Vloni zde nedojel kvůli technickému defektu, 2015 obsadil v Thajsku místo čtvrté. Týmový kolega Federico Caricasulo (GRT Yamaha Official WorldSSP Team) zde naopak vyhrál svůj první závod a hodně silný byl i v Austrálii.

Randy Krummenacher (BARDHAL Evan Bros. WorldSSP Team) předvedl v Austrálii ziskem pódiového umístění skvělý comeback do šampionátu MS-Supersport. Letos pilotuje motocykl Yamaha a chce získat titul. 2016 skončil v Thajsku čtvrtý.

Dalším jezdcem, s kterým je nutno počítat, je za Kallio Racing závodící Sandro Cortese, při svém debutu v této kubatuře skončil rovněž na pódiu. Mistr světa Moto3 z roku 2012 zde ale bude startovat úplně poprvé.

Pětinásobný mistr světa Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) měl hodně těžký start do této sezóny. Turek měl nepříjemný crash už v FP3 v rychlosti 250 km/h a musel podstoupit operaci a nechat si provést transplantaci kůže. Vloni zde nestartoval kvůli zranění, a chybět bude 33-letý jezdec i letos (Sofuoglu stál v Buriramu už dvakrát na stupních vítězů). Zranění v pánevní oblasti - několikanásobná zlomenina při závodním víkendu v Magny Cours ještě není po crashi na Phillip Islandu O.K. - mu nedovolí účast ve druhém závodě letošní sezóny. Sofuogla v Thajsku nahradí 33-letý Malajsijec Azlan Shah, kterého známe z MS-Moto2, kdy závodil v sezónách 2014 a 2015 za tým Idemitsu Asia. Vloni se umístil při závodě 8h Suzuka na 2. místě! (spolujezdci Watanabe a Haslam), v současnosti jezdí v kubatuře Supersport 600 šampionát Asia Road Racing Championship s Kawasaki.

Co se týká dalších změn ve startovní listině WorldSSP oproti Phillip Islandu, tak zde jsou: Uvidíme celkem 3 jezdce s wild card - budou to domácí piloti a každý z nich má šanci skončit v Top-5 a snad i na pódiu - Decha Kraisart, Thitipong Warokorn a Ratthapong Wilairot. A zraněného Itala Michaela Canducciho vystřídá v týmu Go Eleven Australan Ted Collins - mistr Austrálie v této kubatuře. Dalšího zraněného - Stefana Hilla - vystřídá v sedle motocyklu Triumph Daytona 675 bývalý jezdec ze světového šampionátu této kubatury 30-letý Jack Kennedy.

Stav WorldSSP po 1. závodě z 12 celkově: 1. Mahias 25 bodů; 2. Krummenacher 20; 3. Cortese 16; 4. Caricasulo 13; 5. Stapleford 11; 6. De Rosa 10; 7. Cluzel 9; 8. Smith 8; 9. Badovini 7; 10. Gradinger 6; 11. Tuuli 5; 12. Cresson 4; 13. Sofuoglu 3; 14. Okubo 2; 15. Toparis 1.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama