Reklama

WorldSSP-Jerez: První Match Point pro Mahiase!

Do konce šampionátu MS-Supersport chybějí ještě dva závody: Na jihu Španělska v Jerezu de la Frontera a na okraji pouště Doha v katarském Losailu. A šampionát má docela nečekané rozuzlení, tedy bohužel.

Ačkoliv neměl úřadující mistr světa Kenan Sofuoglu na svém kontě po třech odjetých závodech (Phillip Island, Buriram a Aragón) letošní sezóny na svém kontě ani jeden mistrovský bod (na lídra Mahiase ztrácel v tu dobu 45 bodů), tak fantastickou sérií v šesti v řadě následujících závodech: 5 vítězství a jedno druhé místo, se po závodě v Portugalsku dostal do čela šampionátu s náskokem 4 bodů na Mahiase. Ovšem Turkovo zranění na Magny Cours mu vystavilo «STOPKU» zřejmě až do konce sezóny a tak se o titulu bude rozhodovat pouze mezi následujícím triem: Mahiasem, Moraisem a Cluzelem.

V šampionátu WorldSSP vede dva závody před koncem letošního mistrovství světa - Jerez a Losail - Francouz Lucas Mahias - (GRT Yamaha Official WorldSSP Team) s celkovým počtem 154 bodů. Druhý je Turek Kenan Sofuoglu - (Kawasaki Puccetti Racing) - 145, ale ten už letos závodit bohužel kvůli zranění nebude. Jihoafričan Sheridan Morais (Kallio Racing Yamaha) je třetí - 122, více-mistr světa Francouz Jules Cluzel - (CIA Landlord Insurance Honda) - 115 se nachází na místě čtvrtém a Top-5 kompletuje PJ Jacobsen (MV Agusta Reparto Corse) - 95.

Druhou polovinu elitní desítky tvoří Ital Federico Caricasulo -Yamaha - (80), vítěz z Magny Cours Fin Niki Tuuli - Yamaha - (63), Brit Kyle Smith - Honda - (51), jeho krajan Luke Stapleford - Triumph - (47) a Australan Anthony West (46). Ten z kubatury WorldSSP přestoupil na část sezóny do WorldSBK a nyní se vrací v týmu Kawasaki Puccetti Racing opět do této kubatury.

Druhý motocykl týmu Puccetti Kawasaki bude v Jerezu pilotovat 18-letý Ital Axel Bassani.

S wild card zde pojedou Španěl Miguel Pons, který v týmu Davida Saloma bude pilotovat motocykl Kawasaki ZX-6R. Dalšími jezdci s wild card jsou Chilan Martin Scheib (Kawasaki) a Brit Kev Coghlan (Yamaha), který se vrací po dlouhé přestávce zaviněné zraněním ve Schleizu v srpnu 2015.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama