Reklama

WorldSSP: Hector Barbera a další news z této kubatury

Španěl Hector Barbera odmítl nabídku svého ex-týmu v MotoGP Avintia Ducati Racing nahradit minimálně v Misanu zraněného Tita Rabata, neboť se chce plně věnovat závodění v WorldSSP, kde v týmu Puccetti Kawasaki nahradil definitivně Kenana Sofuogla.

Během prvních testů s motocyklem Kawasaki ZX-6R v Mugellu a v Imole byl 31-letý Španěl dokonce rychlejší než zkušený specialista této kubatury Anthony West. Ten v Imole zajel nejrychlejší kolo v závodě za 1:52,807 zatímco Barbera při testech dosáhl času 1:52,2 min. A v Mugellu zajel Barbera při Grand Prix své nejrychlejší kolo s motocyklem Kalex-Moto2 za 1:53,431; se supersportovým motocyklem Kawasaki byl jen nepatrně pomalejší: 1:54,9.

Svůj první závod bude absolvovat španělský ex-pilot Grand Prix v portugalském Portimau, což pro něho bude absolutní premiéra na této trati.

Ke změně jezdce došlo i v italském týmu Lorini Honda, kde motocykl Honda CBR600 Alexe Baldoliniho převezme dosavadní jezdec šampionátu SSP300 Alex Murley. Ten během letní přestávky opustil tým Toth, kde závodil od roku 2017 s motocyklem, který připravovala firma YART. Ovšem zatímco vloni Murley pravidelně v šampionátu bodoval, tak letos 2x nedojel a 2x byl odmávnut mimo body - na P23 a P17.

A už druhá změna jezdce nastala v týmu Profile Racing. Na motocyklu Triumph Daytona 675 začal sezónu Luke Stapleford, ten ale přestoupil na motocykl Yamaha R6. A jeho vystřídal Stefan Hill. A nyní od Portimaa pojede další Brit Samuel Hornsey. Hill byl totiž pro tým příliš drahý, když celkem 9x havaroval s motocyklem Triumph Daytona.

Dají se ostatně očekávat i další změny, neboť letní přestávka byla hodně dlouhá!

V jakém týmu se v Portugalsku objeví aktuálně druhý jezdec šampionátu Jules Cluzel, uvidíme až přímo v paddocku okruhu Algarvé. Zda to bude v jeho stávajícím týmu Nerds Racing Yamaha, nebo zda Francouz využije nabídky stáje GMT94 majitele Christopheho Guyota.

A už vůbec není jasná jezdecká budoucnost jeho dosavadního týmového kolegy v Nerds Racing Yamaha Thomase Gradingera z Rakouska.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama